Mika Kallio ei usko Niki Tuulen jatkavan Moto2-luokan MM-sarjassa: "Paikka on kiven alla"

Niki Tuulen visiitti MotoGP-sarjassa saattaa jäädä yhden kauden mittaiseksi.

Kesken kauden Moto2-luokan MM-sarjaan hypännyt Petronas Sprinta Racing -tallin Niki Tuuli on edelleen ilman tallipaikkaa ensi kaudeksi.

Tuulin uraa läheltä seurannut MotoGP-kuljettaja ja C Moren asiantuntija Mika Kallio arvelee ajopaikan löytyvän jatkossa jostain muualta kuin MotoGP-sarjasta.

- Sen verran Nikin taustajoukoilta olen saanut tietoa, että haku on edelleen päällä, jos paikka Moto2-luokan MM-sarjasta irtoaisi. Näyttää kuitenkin siltä, että paikka on kiven alla, Kallio paljastaa.

Ennen Moto2-luokkaan siirtymistä Tuuli ajoi Supersport-luokan MM-sarjassa Kallio Racingin tallissa, jonka tallipäällikkö on Mika Kallion veli Vesa Kallio.

Mika Kallio uskoo Tuulen jatkavan edelleen Moto2-luokan pyörillä ajamista, mutta eri sarjassa.

- Todennäköisempi vaihtoehto ensi vuodeksi olisi Moto2:n EM-sarja, jota ajetaan Espanjassa. EM-sarja on MM-sarjan jälkeen selvä vaihtoehto, jos haluaa pysyä Moto2-luokassa. Uskoisin, että Nikin paikka tulee olemaan siellä, Kallio sanoo.

Kallio ei kuitenkaan sulje ovea kokonaan MM-sarjan osalta.

- Jos EM-sarjaan lähtee ajamaan, niin siinähän täytyy tietysti kytätä mahdollisia avautuvia paikkoja MM-sarjasta, jos tulee vaikka loukkaantumisia. Täytyy olla heti valmiina laittamaan jalkaa oven väliin ja saamaan sitä kautta startteja MM-sarjassa.

- Loukkaantumisia on nähty tänä vuonna suhteellisen paljon ja se on siinä mielessä ihan kohtuullinen vaihtoehto, että pitää oman nimen tallipäälliköiden huulilla, Kallio huomauttaa.

Tuuli on napannut tällä kaudella yhden MM-pisteen ja on MM-sarjassa sijalla 32.

Lue myös:

    Uusimmat