Mika Kallio mukaan MotoGP-kauden päätöskilpailuun – "Eihän tämä ole helppo ja toivottava tilanne kenellekään"

Mika Kallio ajoi vuosi sitten ensimmäisiä testikierroksia Kymiringin uudella MotoGP-radalla.

Moottoripyöräilijä Mika Kallio ajaa MotoGP-kauden viimeisessä kilpailussa Portugalin Portimaossa marraskuun 20.-22. päivä.

KTM Red Bullin testikuljettajana viimeiset vuodet toiminut Kallio korvaa kilpailussa tallin espanjalaiskuljettajan Iker Lecuonan, joka oli koronavirustartunnan vuoksi sivussa jo viikonloppuna ajetusta Valencian osakilpailusta.

– Eihän tämä ole helppo ja toivottava tilanne kenellekään. Olen ollut vuoden poissa kilpailuympyröistä sen jälkeen kun ajoin Valencian päätöskilpailussa viime kaudella. Sen lisäksi kyseessä on Portimaon uusi rata, jossa en ole koskaan ajanut. Toisaalta, ei ole kukaan muukaan nykyisestä kuljettajien joukosta. Suurin osa on silti ajanut siellä muutamissa testeissä, Kallio kommentoi MTV Urheilulle.

Kallio oli lähellä olla pyörän selässä jo Valenciassa, kun Lecuonan negatiiviset koronatulokset muuttuivat positiiviseksi vasta varikkoalueella. Espanjalainen on antanut positiivisia näytteitä yhä tällä viikolla.

– Ei siitä helppoa tule. Kun hyppää vuoden tauon jälkeen maailman parhaiden sekaan, jokainen ymmärtää, ettei se vauhti tule sormia napsauttamalla. Sekin on kysymysmerkki, miten löytyy läpi viikonlopun kantava kisarytmi. Innolla toki mennään. Hienoa, että valikoiduin tuuraajaksi.

Ensi kauden suunnitelmiin Kalliolla ei ole luvassa muutoksia.

– Samalla kaavalla mennään. Jatkan KTM:n testikuljettajana viimeisen viiden vuoden tapaan. Jos jotain tapahtuu kesken kauden, olen yhä tuuraavana keikkakuljettajana, Kallio päätti. 



Lue myös:

    Uusimmat