Mainos

Niinistö kannusti rasismia kokenutta Valtteria – palaute yltyi törkeäksi

Presidentti Sauli Niinistö kirjoitti maanantaina viralliselle Facebook-tililleen ajatuksiaan Ylen aamu-tv:ssä esiintyneen, rasismia kokeneen 11-vuotiaan Valtterin tapauksesta.

Niinistö kirjoitti maanantaina suoraan sävyyn Valtterin kohtaamasta rasismista Facebook-tilillään.

– Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua. Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle!, Niinistö kirjoitti.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kommenteissa kiihkeää keskustelua

Torstaihin mennessä kommentteja oli kirjoitettu reilusti yli 900 kappaletta. Tasavallan presidentin viestintäpäällikkö Katri Makkonen sanoo, että värikkäisiin ja kiihkeisiin kommentteihin mukaan mahtui myös ikävämpiä viestejä.

– Suurimmaksi osaksi viestit ovat kannustavia ja positiivisia. Sävy oli ikävä joissain viesteissä, mutta se ei kohdistunut niinkään presidenttiin, vaan aiheeseen ja toisiin keskustelijoihin, Makkonen kuvailee.

Presidentin sivuilla on esimoderointi, jonka vuoksi alatyylisiä sanoja sisältävät viestit eivät ikinä nähneet päivänvaloa.

– Presidentin kommentit maanantaina saivat osansa siitä, miten tässä yhteiskunnassa muutenkin käydään juuri nyt keskustelua. Samanlaista kiihkeää keskustelua käytiin kommenttikentässä, Makkonen jatkaa.

Tavoitti miljoonayleisön

Presidentillä on noin 200 000 seuraajaa Facebookissa, ja määrä kasvaa koko ajan. Valtteri-päivitys myös levisi kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

– Tavoitettavuus presidentin Valtteri-päivityksellä oli lähes 1,3 miljoonaa. Se kertoo myös somen voimasta, siitä millä tavalla pystyy saavuttamaan kansalaisia ilman perinteistä mediaa, Makkonen kertoo.

Presidentti allekirjoittaa omat viestinsä SN-lyhenteellä, kuten maanantaina Valtteri-päivityksessä. Muut päivitykset hänen Facebookissaan ovat presidentin kanslian viestintäväen kirjoittamia. 

Viestintäpäällikkö kertoo, että presidentti kokee sosiaalisen median kätevänä kanavana olla yhteydessä kansalaisiinsa niistä asioista, jotka hän kokee tärkeäksi.

– Presidentin omat päivitykset herättävät hyvin paljon keskustelua ja mielenkiintoa. Aina kun presidentti itse kommentoi sivustolle jotain, kansalaiset mielellään siihen myös antavat oman kommenttinsa asiaan. Keskustelu on tottakai myös toivottavaa, Makkonen lisää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.