Mainos

Niinistön kannattajakorttien keräys alkaa sunnuntaina

Presidentti Sauli Niinistön kannattajakorttien keruun on tarkoitus alkaa sunnuntaina yleisötapahtumassa Helsingin Hakaniemessä, jos kannattajakorttien pohjat saadaan teknisesti kuntoon. Asiasta kertoi Niinistön valitsijayhdistyksen asiamies Heikki A. Ollila STT:lle tiistaina.

Presidentti Niinistö ilmoitti maanantaina, että pyrkii jatkokaudelle valitsijayhdistyksen kautta. Presidenttiehdokkuuteen tarvitaan 20000 kannattajakorttia, ja presidentinvaali pidetään ensi vuoden alkupuolella.

Valitsijayhdistyksen Ollilan mukaan kannattajakortit pitää kerätä perinteisesti paperimuodossa eikä sähköinen kerääminen ole mahdollista. Parhaillaan selvitetään, voivatko kansalaiset myös itse tulostaa ja allekirjoittaa kannattajakortteja.

Ollila kertoo, että kannattajakorttien keruuta hoitava kenttäorganisaatio on vielä kokoamatta, mutta tavoitteena on saada työ vauhtiin laajasti eri puolilla Suomea.

– Tarkoitus on toimia myös niin, että joka kolkassa Suomea mahdollistetaan tämä kirjoittaminen.

Hän uskoo, että kannattajakortteja kerätään useamman kuukauden ajan.

– Varmasti kesän yli mennään, mutta sitä ei ole vielä lyöty lukkoon, sanoo Ollilla.

Ketkä yhdistyksen perustajiksi?

Niinistön valitsijayhdistystä ei vielä varsinaisesti ole olemassa, koska perustamisasiakirjan liitteeksi tulee liittää vaaditut 20000 kannattajakorttia. Niinpä käytännön työtä varten perustetaan ensin erillinen rekisteröity yhdistys.

– Valitsijayhdistys muodostuu oikeastaan vasta sitten, kun nämä vähintään 20000 nimeä ovat kasassa, he muodostavat sen valitsijayhdistyksen. Rekisteröity yhdistys taas on operatiivinen toimija, kuvailee Ollilla.

Hakemus rekisteröidystä yhdistyksestä sääntöineen on tarkoitus jättää viranomaisille tällä viikolla. Johtotehtäviin on Ollilan mukaan tulossa "aktiivisia kansalaisia", myös kokoomuksen ulkopuolelta.

– Jo muutamien päivien (ajan) ja vähän pitemmänkin aikaa on ilmoittautunut erilaisia ihmisiä tähän (mukaan), jotka ovat puolueen ulkopuoleltakin. Että ei voi sanoa, että yhteistä nimittäjää näillä perustajilla on, sanoo Ollila.

Presidentinvaalin ensimmäinen kierros pidetään 28. tammikuuta, ja mahdollinen toinen kierros 11. helmikuuta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.