Niinistö CNN:llä Ukrainan sodan syttymisestä: Putin päätti ottaa minkä halusi keinolla millä hyvänsä

5:10
Presidentti Niinistö kommentoi Putinia CNN:n haastattelussa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi tänään yhdysvaltalaiskanava CNN:n haastattelussa, että uskoo Venäjän hyökänneen Ukrainaan, kun Putinin turhautuminen kasvoi vuosien varrella.

CNN:n toimittaja Fareed Zakaria haastatteli presidentti Niinistöä tänään kanavan ohjelmassa ja muistutti siitä, että juuri ennen Venäjän hyökkäyssodan syttymistä Niinistö oli todennut jonkin Venäjän presidentti Vladimir Putinissa muuttuneen aggressiivisempaan suuntaan. 

Zakaria kysyi Niinistöltä, mitä hänen mielestään oli tapahtunut. Niinistö vastasi, että hänestä vaikutti siltä, että Putinin turhautuminen Itä-Ukrainan tilanteeseen kasautui pikku hiljaa vuodesta 2014 lähtien, kun sota alueella alkoi.

– Ilmeisesti hän vaan päätti ratkaista tilanteen keinolla millä hyvänsä, Niinistö sanoi.

Niinistö myös toisti aiemmin tällä viikolla tiedotustilaisuudessaan esittämänsä arvion siitä, että Putin on osittaisen liikekannallepanon myötä pistänyt kaiken peliin, joten tilanne on vakava. Niin ikään hän toisti kommentin siitä, että olisi valmis olemaan yhteydessä Putiniin, jos uskoisi, että yhteydenpidolla voitaisiin saavuttaa jotain.

– Mutta tällä hetkellä en usko, että tapaamisella voitaisiin saavuttaa mitään, Niinistö sanoo.

– Tällä hetkellä en usko rauhan mahdollisuuteen.

Niinistö kertoo kuitenkin tukevansa Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia ja Saksan liittokansleri Olaf Scholzia siitä, että he ovat pitäneet mahdollisuuden yhteydenpitoon avoinna.

Suomen turvallisuustilanteesta hän ei haastattelussa ollut huolissaan.

– On rauhallisempaa kuin vuosiin. Uskon, että Putinilla on tarpeeksi päänsärkyä Ukrainasta eikä näytä todennäköiseltä, että hän tekisi liikkeitä nyt tai lähitulevaisuudessa.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja