Mainos

Niinistö tuulivoiman terveysvaikutusten ylimääräisestä arvioinnista: "Huuhaata"

1:04

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kritisoi hallitusta siitä, että se kuuntelee mieluummin perussuomalaisten "huuhaata" tuulivoiman terveysvaikutuksista kuin asiantuntijoita.

Hallitus esitti ylimääräisen selvityksen tekemistä tuulivoiman terveyshaitoista osana energia- ja ilmastostrategiaa, joka julkaistiin tänään.

– Tämä ei ole asiantuntijatiedon mukaista vaan perussuomalaisten työmies Matti Putkosen politiikan seurausta, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan tuulivoima läpäisee jo nyt tiukat ympäristövaikutusten arvioinnit ja asiantuntijat suosittelevat tuulivoiman lisäämistä.

Puoluevirkailija Putkonen sanoi lokakuussa, että tuulivoiman synnyttämät infraäänet johtaisivat lepakoiden räjähtämiseen. Asiantuntija kumosi sittemmin väitteen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puolustaa tuulivoiman terveysselvityksen tarpeellisuutta. Hänestä tuulivoiman terveysvaikutuksia etenkin ultraäänialueella on selvitetty aika vähän.

– Varsin paljon tulee ihmisiltä palautetta, että näitä asioita pitäisi lisää tutkia. Monet kokevat sairastuneensa sen jälkeen kun tuulivoimala on tullut viereen. Näiden ihmisten huolia pitää kuunnella, Sipilä sanoo.

Niinistö ihmettelee, miten hallitus ei vähennä ohjelmassaan yhtään fossiilisten polttoaineiden saamia tukia, vaikka fossiilisten polttoaineiden tiedetään aiheuttavan terveydellisiä haittoja.

8:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.