Valkoinen talo: Venäjä voi hyökätä Ukrainaan koska tahansa, tilanne erittäin vaarallinen – Niinistö keskusteli Bidenin kanssa hetki ennen ilmoitusta

Niinistön puhe herätti Ruotsin –"Suomen ja Ruotsin pitäisi hakea yhdessä Nato-jäsenyyttä jos Venäjä hyökkäisi Ukrainaan" 2:00
Niinistön uudenvuodenpuhe herätti Ruotsin – "Suomen ja Ruotsin pitäisi hakea yhdessä Nato-jäsenyyttä jos Venäjä hyökkäisi Ukrainaan"

Presidentti Sauli Niinistö on keskustellut tänään Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa. Myöhemmin Valkoisesta talosta julkaistiin huolestuttava viesti: Venäjä saattaa hyökätä Ukrainaan koska tahansa, eikä mitään tapaa vastata hyökkäykseen suljeta pois.

Valkoisen talon lehdistöedustajan Jen Psakin mukaan tilanne on erittäin vaarallinen.

Presidentit Niinistö ja BIden jatkoivat aiempaa keskusteluaan, joka käytiin runsas kuukausi sitten. Pitkässä keskustelussa käsiteltiin Euroopan turvallisuustilannetta, vakavaa jännitettä Ukrainan rajoilla ja keskusteltiin mahdollisuuksista löytää ratkaisuja, kertoo tasavallan presidentin kanslia.

– Jaettua huolta Euroopan turvallisuudesta, Niinistö twiittasi.

Puhelu käytiin Yhdysvaltojen aloitteesta. Jo aiemmassa puhelussa presidentit pitivät tärkeänä tehdä yhteistyötä, jotta jännittyneeseen tilanteeseen löydettäisiin diplomaattinen ratkaisu.

Niinistö ja Biden keskustelivat joulukuussa myös Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisistä suhteista. Suomen presidentti sanoi arvostavansa sitä, että sotilasliitto Nato ylläpitää avoimien ovien politiikkaa. Niinistö kertoi Bidenille myös Suomen turvallisuuspolitiikan pääpilareista.

Blinken ja Lavrov tapaavat perjantaina

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaavat perjantaina Genevessä Sveitsissä, kertovat amerikkalaiset diplomaattilähteet.

Blinken matkustaa vielä tänään Ukrainaan osoittamaan sille tukea, samalla kun jännitteet ovat kasvaneet. Blinken lentää myös Berliiniin torstaina keskustellakseen siellä Ukrainan tilanteesta Britannian, Ranskan ja Saksan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat