Isisistä halventavaa nimitystä käyttänyt Niinistö huolissaan suomalaisen tiedustelun tasosta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi perjantaisessa tiedotustilaisuudessaan kantaneensa huolta suomalaisen tiedustelun tasosta.

– Minä olen kovasti kantanut huolta siitä et suomalaisen tiedustelun taso on kovin alhainen

Presidentti Sauli Niinistön mukaan suomalainen tiedustelu on muihin eurooppalaisiin valtioihin verrattuna alatasolla tiedusteluvaltuuksien suhteen.

– Nyt, kun me olleemme nähneet, kuinka raaka maailma voi olla ja kun olemme kuulleet, että tiedon vaihto (ja) tiedustelu on yksi ja varsinkin keskeinen puolustuskeino tuota raakuutta vastaan, me joudumme tietysti miettimään, mikä arvo on ihmisten turvallisuudella ja mikä arvo on ihmisten yksityisyydellä ja punnitsemaan tasapainoa niiden välille, Niinistö sanoi.

Presidentti puhui myös tiedotustilaisuudessa Pariisin terrori-iskuista ja niiden tekijäksi ilmoittautuneesta jihadistijärjestö Isisistä. Erikoista kyllä, presidentti käytti puheessaan järjestöstä nimitystä Daesh, jota järjestö itse on ilmoittanut vihaavansa.

Daesh on lyhyennys järjestön arabiankielisestä nimestä, mutta se muistuttaa hyvin paljon arabiankielistä sanaa das, jolla on negatiivinen merkitys.

Järjestö on uhannut leikata kielet irti niiltä ihmisiltä, jotka kutsuvat järjestöä sen mielestä halventamalla nimellä. Daesh-termin käytöstä uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja