Mainos

Asiantuntija: Terrori-iskuja torjuvat parhaiten vinkit muslimiyhteisön sisältä

Suomessa vieraillut yhdysvaltalainen asiantuntija Mohamed Elsanousi sanoo, että dialogi viranomaisten ja uskonnollisten yhteisöjen välillä on avainasemassa terrorismin torjunnassa.

Elsanousi itse on työskennellyt juuri uskonnollisten yhteisöjen ja viranomaisten välisen vuoropuhelun parissa ja käynyt Valkoisessa talossa asti jakamassa oppejaan. Hän sanoo, että on tärkeää, että viranomaiset eivät vieraannuta muslimeita muusta yhteiskunnasta, jotta yhteisön luottamus viranomaisiin säilyy.

Tällä ehkäistään myös Elsanousin mukaan uusia iskuja, sillä Yhdysvalloissa terroritekoja on estetty eniten juuri muslimiyhteisön sisältä tulleiden vinkkien perusteella. Vinkkien saaminen vaatii kuitenkin ensin luottamusta viranomaisiin.

– Kun Yhdysvalloissa järjestettiin uskonnollisten yhteisöjen ja viranomaisten välisiä keskusteluja, muslimit uskalsivat vihjata poliisille helpommin terroriuhasta.

Elsanousi ei suoraan kommentoi, miksi juuri Ranska on ollut jihadistien iskujen kohteena tai onko terroritekojen määrä Euroopassa vaarassa lisääntyä. Hän kehottaa Eurooppaa paneutumaan dialogin lisäksi muihin ongelmiin; köyhyyteen, työttömyyteen ja sotiin.

– Lännen vastainen taistelu on vain Isisin tekosyy. Pitää muistaa, että terrorismi on uhka koko yhteiskunnalle, ei vain esimerkiksi kristityille. Siksi sitä vastaan pitää taistella myös yhdessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.