Mainos

Ville Niinistö Istanbulin iskuista: Terrorismi on islamilaisen ja läntisen maailman yhteinen haaste

13:06

Ville Niinistön mukaan Istanbulin eiliset terrori-iskut osoittavat, että terrorismi on islamilaisen ja läntisen maailman yhteinen haaste.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö muistuttaa aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä, ettei Turkki säästynyt iskuilta siitä huolimatta, että islam on maan valtauskonto.

– Terrorismin torjuminen on islamilaisen ja läntisen maailman yhteinen haaste. Turkissa Isis pyrkii lietsomaan jännitteitä islamilaisen maailman sisälle ja osoittamaan, että ellei heitä totella, he iskevät myös siellä, Niinistö selittää.

– Päättäjiltä tarvitaan yhdistäviä viestejä siitä, että voidaan antaa toivoa erilaisille ihmisille. Isis yrittää hyökätä tätä toivoa vastaan ja luoda ristiriitaa muslimiväestön ja muun väestön välille.

Siitä huolimatta, että Eurooppa on Niinistön mukaan nyt laajassa yhteisessä rintamassa mitä terrorismin vastaiseen taisteluun tulee, ihmisoikeusrikkomuksia ei pidä unohtaa.

– Turkin ihmisoikeus- ja demokratiakehitys menee väärään suuntaan eikä siitä saa olla hiljaa vain siksi, että Turkki on meidän kumppani esimerkiksi terrorismin torjunnassa.

Turkin pääministeri Binali Yildirimin mukaan Istanbulin Atatürkin lentokentällä tapahtuneiden itsemurhaiskujen uhriluku on nyt hyökkääjiä mukaan laskematta 36. Viranomaiset odottavat uhrimäärän kasvavan.

Turkin oikeusministeri Bekir Bozdagin kertoo, että iskussa haavoittui lähes 150 ihmistä. Monet haavoittuneista ovat saaneet vakavia vammoja ja tarvitsevat leikkaushoitoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja