Mainos

Nightwishin Marco Hietala muistelee uutuuskirjassa kännisekoiluja: "Heräsin Argentiinassa tuntematon alaston nainen vieressäni"

7:41

Muusikko Marco Hietala kertoo rankasta juomisestaan uutuuskirjassa.

Nightwish-yhtyeen basisti Marco Hietala kertoo tuoreessa Ruostumaton-kirjassa (Docendo) kuinka kiertueiden ryyppyputket äityivät hurjiksi erityisesti muutama vuosi sen jälkeen, kun Tarja Turunen oli eronnut bändistä vuonna 2005. Hietala on myös Tarot-yhtyeen laulaja. 

– Loppupelissä tulin siihen tilanteeseen, että pian tämä viinanjuonti on lopetettava tai minulta lähtee henki. Painetta siihen suuntaan oli jo tullut niin kotoa kuin Nightwish-leiristäkin. Tarotin porukat eivät sitä vastoin kiinnittäneet kas kummaa juomiseeni mitään huomiota. Tärkeintä oli kuitenkin se, että tajusin itse tilanteeni, Hietala kertoo Timo Kangasluoman kirjoittamassa kirjassa.

Hietala kertoo muun muassa muistikatkosten vuonna 2009 säikäyttäneen hänet.

– Olin esimerkiksi kiertueella Argentiinassa herännyt joskus päivällä täysin tuntematon alaston nainen vieressäni. En tiennyt, missä olin, miten sinne olin joutunut ja mitä oli tapahtunut.

– Olin menettämässä itsekunnioitukseni, ja se jos mikä tuntui pahalta. En voinut kuitenkaan lopettaa viinan juontia vielä silloin, koska juominen oli selviytymiskeinoni tästä kiertueesta. Kiertueen jälkeen olo helpottui vähän, koska pystyin purkamaan tilannettani vaimolleni ja psykiatrilleni. Niinpä tyypillisen addiktin tapaan jatkoin juomista, koska olihan olo nyt jo vähän parempi, joten tilanne oli muka hallussa. Lopettaminen oli kuitenkin mielessä päivä päivältä useammin. 

Lopulta Hietala kertoo onnistuneensa pyristelemään viinasta eroon.

– Olin todella ylpeä siitä, että pystyin kaikkeen selvinkin päin. Juuri kukaan muu ei uskonut raittiuteni pitävän. Kotonakaan vaimo ei kunnolla uskonut onnistumiseeni. Olihan hän nähnyt aikaisemmat pari huonosti onnistunutta yritystäni. Mutta perkele vieköön, se oli paljon helpompaa kuin olin luullut. Kaiken takana on se, että todella haluaa eroon viinasta, Hietala kertoo.

Timo Kangasluoman kirjoittama Marco Hietala – Ruostumaton -kirja (Docendo) ilmestyy 12. lokakuuta.

Katso Marco Hietalan ja Timo Kangasluoman haastattelu Huomenta Suomessa artikkelin yläosassa!

Katso alla myös Nightwishin videohaastattelu syyskuulta 2016.

4:44

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja