Mainos

Nightwish aiheutti faniryntäyksen Forumiin – ensimmäiset jonossa aamuseitsemästä

Yhtyeen uusi albumi julkaistiin perjantaina, ja suomalaiset fanit jonottivat bändiltä nimmareita Helsingissä Forum-kauppakeskuksessa.

Nightwishin Endless Forms Most Beautiful -albumista on kohistu jo jonkin aikaa, ja fanien odotus päättyi perjantaina levyn ilmestymiseen. Ensimmäinen singlelohkaisu Élan julkaistiin 13. helmikuuta. 

Koko yhtye oli heti tuoreeltaan perjantaina jakamassa nimikirjoituksia Helsingissä. Bändi asteli kauppakeskus Forumin nollakerrokseen jonottavien fanien eteen kello 17.

Nightwishin nimmarit olivat haluttua tavaraa, sillä MTV.fin tietojen mukaan pitkäksi venähtäneessä jonossa oli faneja, jotka olivat ehtineet jonottaa idoliensa tapaamista tunteja.

Ensimmäiset saapuivat jonoon jo aikaisin aamulla, kun kauppakeskus avattiin kello seitsemän. Näin ollen jonotustunteja ehti jonon ensimmäisinä olleille kertyä jopa lähes kymmenen.

Jos ylläoleva twiitti ei näy, katso se täältä

Tuomas Holopainen, Floor Jansen, Emppu Vuorinen, Marco Hietala, Kai Hahto ja Troy Donockley istuivat pitkän pöydän takana ja kirjoittivat nimikirjoituksiaan fanien ostamien levyjen kansiin. 

Aidoin rajattu jono kiemurteli ensin kohti korokkeella olevaa bändiä, ja sitten toista puolta pois paikalta. Ihmiset julkaisivat Twitterissä kuvia pitkästä jonosta. Tunnelma jonossa tiivistyi bändin saapuessa paikalle. 

Kukin jonottaja pääsi nousemaan korokkeelle bändin eteen vuorollaan. Paikalla oli järjestyksenvalvojia varmistamassa jonottajien turvallisuutta.

Myös Lehtikuva oli paikalla taltioimassa bändin ja fanien kohtaamisia ja Forumin tunnelmaa. Katso jutun yläpuolella olevasta kuvagalleriasta, miltä fanitapaaminen näytti. 

Tilaisuus jatkuu yhdeksään saakka

Forumin markkinointipäällikkö Pia Rosvall kommentoi nimmaritilaisuuden kulkua MTV.fille puolitoista tuntia sen alettua. Hän arveli, että siihen mennessä nimikirjoituksen bändiltä oli ehtinyt saada jo noin 2000 fania. 

– Bändi on paikalla kello 21 asti. Äsken pidettiin juuri pieni tauko, ja nyt he taas jatkavat. Jonoon tulee koko ajan lisää ihmisiä, Rosvall kertoi. 

Hänen arvionsa mukaan jono ulottui puoli seitsemän aikaan Sokokselle asti. Jono oli ohjattu Forumin nollakerroksesta Sokoksen tunnelia kohti. Jokaisella fanilla on reilu minuutti aikaa vaihtaa kuulumisia bändin kanssa ja saada nimikirjoitus.

– Fanit jonottavat kiltisti, ovat ihania ja haltioituneita. Uusi levy on soinut täällä koko päivän, se on toiminut jonottajille tunnelman nostattajana. Paikalla on faneja myös ulkomailta ja ympäri Suomea. 

Rosvall kuvailee tapahtumaa erityiseksi, sillä kyseessä on ainoa tilaisuus Suomessa, jossa on paikalla koko yhtye. 

– Bändi on todella hyväntuulinen! Heillä on mukana iso kansainvälinen manageri- ja ystäväporukka, ja kaikilla on hyvä fiilis, hymyä riittää.

Levyä harjoiteltiin keskellä metsää

Endless Forms Most Beautiful on ensimmäinen albumi, jossa bändin uusi hollantilainen laulaja Floor Jansen on mukana. Jansen liittyi bändiin virallisesti lokakuussa 2013, mutta oli kiertueilla mukana jo vuotta aiemmin.

MTV.fi haastatteli Jansenia tulevan levyn tiimoilta helmikuussa. Hän kuvaili sen nauhoituksia pitkäksi, mutta hauskaksi prosessiksi.

– Treenasimme kappaleita paljon ennen studioon menemistä keskellä metsää Suomessa, ennen kuin menimme Lontooseen nauhottamaan.

– Levy kuulostaa Nightwishille ominaiselta, vaikka tietenkin siinä on nyt erilainen soundi, kun on eri laulaja. Levyltä löytyy paljon variaatiota; on isoja soundeja, mutta myös täydellistä ääripäätä ja pehmeyttä, Jansen kertoi tuolloin.

Jansen myös iloitsi pestistään suomalaisbändin laulajana. 

– Tämä on ollut luonnollinen prosessi. Pyyntö liittyä bändiin tuli aiemmin, kuin olin ajatellut, mutta asiat järjestyivät niin luonnollisesti ja tulemme niin hyvin toimeen keskenämme.

– Kesällä vietimme paljon aikaa yhdessä, kun harjoittelimme levyn nauhoituksia varten. Se lähensi meitä entisestään. 

Lisätty markkinointipäällikkö Pia Rosvallin kommentit kello 18.40. Samalla korjattu yhtyeen rumpali. Kai Hahto korvaa yhtyeessä Jukka Nevalaista toistaiseksi. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja