Nigerin sotilasjuntta aikoo asettaa presidentin syytteeseen maanpetoksesta

Nigerissä vallan kaapannut sotilasjuntta aikoo asettaa presidentti Mohamed Bazoumin syytteeseen maanpetoksesta.

Televisiossa luetussa lausunnossa sotilasjuntan edustaja Amadou Abdramane väitti Nigerin hallituksen keränneen todisteita nostaakseen presidenttiä ja hänen "paikallisia ja ulkomaisia rikoskumppaneitaan" vastaan syytteet maanpetoksesta sekä maan sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden heikentämisestä.

Presidentti Mohamed Bazoum perheineen on ollut teljettynä presidentin virka-asuntoon heinäkuun lopulta lähtien sotilasjoukon kaapattua vallan Nigerissä.

Abdramane myös kritisoi televisiolausunnossaan Länsi-Afrikan talousyhteisö Ecowasin Nigerille asettamia pakotteita "laittomiksi, epäinhimillisiksi ja nöyryyttäviksi". Sotilasjuntan mukaan pakotteet riistävät ihmisiltä lääkkeitä, ruokaa ja sähköä.

Eilen sunnuntaina uutisoitiin, että sotilasjuntta olisi valmis harkitsemaan Ecowasin kanssa diplomaattista ratkaisua tilanteeseen. Junttaa johtava kenraali Abdourahamane Tiani oli kertonut asiasta tapaamisessaan Nigerin pääkaupungissa Niameyssa vierailleiden muslimijohtajien kanssa.

Ecowas on tehnyt päätöksen valmiusjoukkojen lähettämisestä Nigeriin syrjäytetyn presidentin palauttamiseksi valtaan mahdollisimman pian, mutta yhteisö on edelleen sitoutunut diplomaattisen ratkaisun etsimiseen. Jäsenvaltioiden sotilasjohtajien oli määrä tavata lauantaina, mutta kokousta lykättiin teknisiin syihin vedoten.

Lue myös:

    Uusimmat