Nigerialaispoika tanssi sateen ja mudan keskellä – miljoonia koskettanut hittivideo poiki stipendin arvostettuun balettikouluun

Nigerialaispoika on ihastuttanut viraaliksi nousseella videollaan jopa arvostetun New Yorkissa toimivan balettiseurue, New York City Balletin.

Videolla Anthony Madu, 11, tanssii paljain jaloin sateen pehmentämällä hiekkatiellä Lagosin lähellä Nigeriassa. Videon julkaisi verkossa paikallinen balettikoulu. Videolla tanssista silminnähden nauttiva pikkupoika on koskettanut hetkessä miljoonien sydämiä. Reutersin mukaan yli 15 miljoonaa on nähnyt pojan tanssin sateessa.

– Hienostuneiden tanssituntien ja kauniiden esiintymisasujen takana on valtavasti harjoittelua ja kovaa työtä. Vähillä tai ei millään resursseilla koulumme lapset harjoittelevan parhaansa mukaan, tanssikoulu Leap of Dance Academy kirjoitti videon kylkeen.

Videon myötä tanssikoulu on saanut kasoittain lahjoituksia. Koulu opettaa lapsia ilmaiseksi ja sen opettaja on itse opetellut YouTuben ja Googlen avulla balettia.

Tanssivideo kantautui myös arvostetun New York City Ballet -balettiseurueen korviin ja Anthonylle on nyt tarjottu stipendiä, jotta poika voisi päästä opiskelemaan alan parhailta tanssia.

– Tanssiminen saa minut tuntemaan itseni vahvaksi ja onnelliseksi, Anthony itse kuvailee. Hän unelmoi ammattitanssijan urasta aikuisena ja on nyt askeleen lähempänä päämääräänsä.

– Harjoittelen kaikkialla ja aina, koska tähtään täydellisyyteen, en voi siirtyä isoille lavoille ja tehdä virheitä siellä, hän kertoo Reutersille.

Kannustusta satelee

Videon tanssivasta pojasta jakoi myös muun muassa näyttelijät Viola Davis ja Cynthia Erivo.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä

– Hän on Nigeriasta. Minäkin olen nigerialainen. Nähdessäni tanssin tunsin sen olevan kuin kohtaloni, Erivo kertoo NBC Uutisille, että hän oli tuntenut videolla tanssivan pojan ja itsensä välillä selittämättömän siteen. 

– Mielestäni tämä on erittäin tärkeää, koska poikia ei samalla tavalla kannusteta tanssimaan, vaikka baletti vaatii niin voimaa, staminaa, kuin myös kauneutta, Erivo kuvailee.

New Yorkissa ammatikseen tanssiva Calvin Royal III jakoi myös toiselta puolelta maailmaa videopuhelulla rohkaisun sanoja nuorelle Anthonylle:

– Et ole vain muuttamassa maailmaa Afrikassa, vaan muovaat tanssillasi meidän kaikkien sydämiä ja ajatuksia, Royal kannustaa.

Anthonyn vanhemmat olisivat toivoneet pojasta pappia, mutta toisenlainen kohtalo saattaa odottaa nuorta tanssijalupausta. New York Ballet Company opettaa Anthonya kesän ajan virtuaalisesti, mutta ensi syksynä nuori poika muuttaa Yhdysvaltoihin aloittaakseen opinnot kokopäiväisesti.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: NBC ja Reuters

Lue myös:

    Uusimmat