Nieminen arvioi: Näihin seuroihin Laine ja Puljujärvi varataan

MTV Sportin asiantuntija Ville Nieminen uskoo Winnipeg Jetsin olevan Patrik Laineelle paras paikka pelata.

NHL:ssä arvottiin aikaisin sunnuntaiaamuna ensi kesän ykkösvarausvuorot. Toronto Maple Leafs sai ykkösvarauksen ennen toisena varaavaa Winnipeg Jetsiä. Kolmas varausvuoro meni Columbus Blue Jacketsille.

Tulos vaikuttaa paljon myös suomalaislupauksien Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven tulevaan NHL-uraan.

Nieminen toivoo, että Maple Leafs nappaa avauskierroksella ykköseksi povatun Auston Matthewsin. Sen myötä Laine varattaisiin todennäköisimmin Jetsiin.

- Torontossa paineet ovat sairaat. Winnipeg on nuorekas ja hyvin valmennettu organisaatio. Seuralla on todella valoisa tulevaisuus. Näen sen Laineen kannalta parempana vaihtoehtona. Columbuksen vuoroon asti hän ei säily vapaana, Nieminen povaa MTV Sportille.

Myös Puljujärven tilanne näyttää hyvältä. Kärppien superjunnua on pidetty useassa arviossa varmana kolmantena varauksena.

- Columbus on hänelle loistava paikka. Hyvin johdettu organisaatio, joka on rakennusprosessissa, Nieminen summasi.

Tuleva varaustilanne näyttää suomalaisittain muutenkin todella herkulliselta. Laineen ja Puljujärven ohella viiden kärkeä hätyyttelee nuorten MM-kisoissa loistanut Olli Juolevi.

- Varsinkin tämä ikäluokka on nyt kovassa huudossa. Suomalaisen jääkiekkoilun muutos on nähtävissä myös tuloksen myötä. Työn pitää silti jatkua, tämän tason kavereita ei tule joka vuosi. Eikä edes joka toinen vuosi, Nieminen muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat