Mainos

Nicole oli lääkärin mukaan liian nuori sairastamaan suolistosyöpää – 32-vuotias kolmen lapsen äiti menehtyi

Syöpään menehtyneen naisen äiti haluaa toteuttaa tyttärensä viimeisen toiveen, ja jakaa tietoutta maksa- ja suolistosyövistä.

Australialaiselle Nicole Yarranille diagnosoitiin parantumattomat maksa- ja suolistosyövät rutiininomaisen ultraäänikuvauksen yhteydessa Yarranin odottaessa kolmatta lastaan.

Kolmen lapsen äiti menehtyi viimeisenä toiveenaan kasvattaa nuorten keskuudessa tietoisuutta maksa- ja suolistosyövistä. Yarranin äiti, Kathy Narrier, yrittää toteuttaa tyttärensä toiveen jakamalla tämän tarinan.

Äidin mukaan Yarran oli vuosien 2014 ja 2015 taitteessa voinut huonosti, laihtunut sekä kärsinyt turvotuksesta ja ummetuksesta. Ulosteessa oli ollut verta. Kun nainen meni lääkärille, tämä oli kuitenkin todennut kolmekymppisen naisen olevan "liian nuori" sairastamaan suolistosyöpää. Niinpä Yarranille diagnosoitiin sen sijaan ärtyvän suolen oireyhtymä. Toinen lääkäri totesi Yarranin olevan keliaakikko. Kumpikaan lääkäreistä ei kuitenkaan suorittanut minkäänlaisia testejä diagnoosiensa tueksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kolmatta tytärtään odottanut Yarran sai kuulla vasta ultraäänessä, että hänen maksassaan oli kahdeksan golfpallon kokoista kasvainta. Toinen ultraäänikuvaus jouluaattona 2015 johti diagnoosiin suolistosyövästä, ja hoidot aloitettiin jo kolme päivää myöhemmin. Valitettavasti liian myöhään.

– Jos lääkäri olisi vain kuunnellut hänen oireitaan, ja pyytänyt ulostenäytettä tai täyttä verenkuvaa, he olisivat ainakin löytäneet sen vuonna 2014, koska raskaus antoi hengen syövälle, se kirjaimellisesti ruokki kasvaimia, Narrier kertoi UniLad-sivustolle.

Äiti kertoo myös, kuinka sydäntäsärkevää hänen tyttärelleen oli ymmärtää, ettei hän näkisi tytärtensä kasvavan aikuisiksi.

– Nicole ymmärsi, ettei näkisi Aaylahin, 5, ja Alavisin, 1,5, ensimmäistä koulupäivää, tai Alkeren ensimmäistä päivää yläasteella, tai kenenkään heistä valmistuvan tai astuvan työelämään tai jatko-opintoihin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yarran suri myös sitä, ettei koskaan näkisi lastenlastensa syntymää, ja että lapset joutuisivat viettämään syntymäpäivään ilman äitiään.

Narrier toivoo, että tyttärensä tarinan jakamalla useammat ihmiset saisivat tietoa suolistosyövästä, ja uskaltaisivat mennä lääkärille, jos ovat oireista huolissaan. Hän kehottaa ihmisiä myös vaatimaan lääkäreiltä testejä, tai hakemaan toista mielipidettä, jos lääkärin diagnoosi mietityttää.

– Jos et tee niin, se voi kirjaimellisesti maksaa sinulle henkesi, eikä yhdenkään perheen tule kärsiä siitä sydänsurusta, jonka nuoren perheenjäsenen menettäminen aiheuttaa.

Yarran menehtyi syyskuussa 2017 sairaalan saattohoito-osastolla 32-vuotiaana.

Lähteet: Independent, UniLad

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.