Nicolas Cage: Olen valmis kokeilemaan mitä tahansa

Näyttelijä Nicolas Cage tunnetaan tavastaan paneutua roolihahmoihinsa.

Hollywood-tähti Nicolas Cage on hiljattain tehnyt pitkästä aikaa vakavan pääroolin täysiverisessä draamaelokuvassa. Larry Brownin samannimiseen romaaniin perustuvassa Joe-elokuvassa Cage on alkoholisoitunut työnjohtaja, josta tulee nuorukaisen isähahmo.

– Pidin vuoden lomaa ja odotin todella hyvää käsikirjoitusta. Tämä oli se, Cage kertoo.

Cage on viihtynyt pitkään lähinnä toiminta- ja jännityselokuvissa. Niistä Hollywoodissa ja maailmalla myös maksetaan parhaiten, koska menestysmahdollisuudet ovat kovimmat.

Uransa alkupuolella Cage oli nimenomaan draamojen ja indie-elokuvien tähti. Läpimurtoja olivat David Lynchin ohjaama Villi sydän sekä Mike FiggisinLeaving Las Vegas.

Jälkimmäisessä Cage näytteli itseään hengiltä juovaa kirjailijaa. Yhtäläisyydet Joe-rooliin ovat selvät.

– Se oli urallani toisenlaista aikaa, Cage sanoo Leaving Las Vegasista, josta hän sai pääosa-Oscarin.

– Silloin valmistauduin rooliin juomalla itse. Kuvasin videolle omaa ryyppäämistäni.

Cage sanoo, ettei ole itse juonut aikoihin. Ongelmia on ollut tosielämässäkin: Vuonna 2011 poliisit ottivat hänet juopumuksen takia talteen New Orleansissa.

– Nyt alkoholistin esittäminen tulee tunnemuistista. Mutta olen valmis kokeilemaan mitä tahansa, mikä vie lähemmäs roolihahmoa.

Cage tunnetaan hurjasta paneutumisestaan. Metodinäyttelijänä hän elää roolihahmossaan joskus koko kuvausten ajan. Uransa alussa Vampyyrin suudelma -elokuvassa Cage söi kameran edessä elävän torakan.

– En pidä näyttelemisestä. Jos kaikki menee hyvin, ei tarvitse näytellä, Cage sanoo.

– Silloin vain esiinnyn, en näyttele. Etsin totuutta. Leaving Las Vegasin aikaan oli vielä pakko juoda roolia varten, tai sekoilla tosielämässä, jos rooli vaati.

(MTV VIIHDE-STT)

Lue myös:

    Uusimmat