Nico Rosbergille esitettiin kysymys Mick ja Michael Schumacherista – F1-mestari näkee samaa Keke-isässä ja itsessään

Entinen F1-tähti Nico Rosberg näkee Mick ja Michael Schumacherissa paljon samaa isä-poika-kuljettajaparina kuin itsessään ja isässään Keijo "Keke" Rosbergissa. 

Mick Schumacher, 22, tuli täksi kaudeksi F1-sarjaan isojen otsikkojen kera. Kun isä on lajin seitsenkertainen maailmanmestari, vertailu on armotonta. 

Nico Rosberg koki saman omalla urallaan, sillä Keke Rosberg juhli MM-titteliä 1982 ja oli kilpailuvuosiensa jälkeen erittäin näkyvä hahmo formulavarikolla. 

Uransa vuoden 2016 maailmanmestaruuteen päättänyt Nico Rosberg on kertonut näkemyksiään Haas-tallissa ajavasta Mick Schumacherista F1 Insiderin haastattelussa.

– Mick on käsitellyt tilanteen ja paineet erittäin hyvin. Hän selvästi nauttii kaikesta. Mutta hän on myös hyvässä tilanteessa: Hänellä ei ole suurta nimeä tallitoverina ja odotukset ovat alhaiset, sillä hän ajaa sarjan hitaimmalla autolla. Tästä huolimatta hän tekee kaiken oikein ja ansaitsee olla formula ykkösissä. Ja hän ansaitsee paremman auton, Rosberg kommentoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Rosberg ajoi urallaan Mickin isän Michaelin kanssa Mercedeksellä kausina 2010-2012. Rosbergilta kysyttiin haastattelussa yhtäläisyyksistä ja eroista Schumacherien välillä. 

– Luonnollisesti, he ovat hyvin samannäköisiä, mutta luonteeltaan he ovat erilaisia. Mickillä on hieman vähemmän sellaista soturiluonnetta, sillä hän on herkempi ja harkitsevaisempi. 

– Tilanne oli samanlainen minun ja isäni välillä. Muutuin MM-taistossa (Lewis Hamiltonia vastaan), mutta olin hyvin samanlainen kuin Mick urani alkuvaiheilla, Rosberg toteaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Rosberg päätti uransa kukistettuaan Lewis Hamiltonin vihdoin kaudella 2016. Hän peittosi myös Michael Schumacherin Mercedes-aikanaan. Nämä seitsemän vuotta vaativat veronsa.  

– Ehkä olen kaikkien aikojen kuljettaja! Rosberg vitsailee. 

– Totta kai se on hieno tarina, että voitin heidät molemmat tallitoverina. Se on oikeastaan hullua, mutta en lopettanut uraani liian aikaisin, Rosberg summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat