Nico Rosbergilla poikkeava näkemys Valtteri Bottaksen tilanteesta: voitot toissijainen asia Mercedes-jatkon suhteen

Pitkän uran Mercedeksen F1-tiimissä tehnyt Nico Rosberg näkee, ettei kisavoittojen määrä ole Valtteri Bottakselle tärkein edellytys mestaritiimissä jatkamiseksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 04.55,
2. harjoitukset klo 08.55
La: 3. harjoitukset klo 05.55, aika-ajot klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 08.00
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Viime kaudella ilman GP-voittoja jäänyt Bottas saa jälleen lunastaa paikkansa Mercedeksellä sopimuksensa ollessa katkolla vuoden päätteeksi.

Bottas avasi kauden komeasti voitolla Australiassa, mutta Rosbergin mukaan pelkästään ykköstilojen laskeminen ei riitä kertomaan suomalaisen hyödyllisyydestä tiimille Lewis Hamiltonin rinnalla.

– Jokainen vuosi on tärkeä, ja on Lewisia vastaan tulee aina olemaan vaikeaa, Rosberg sanoo brittilehti Daily Mailin mukaan.

– Totta kai se on Valtterille tärkeää jatkaa hyviä suorituksia ja osoittaa, että hän pystyy voittamaan kisoja ja mahdollisesti myös haastaa mestaruudesta.

– Siitä huolimatta, niin kauan kuin homma toimii, tilanne on harmoninen ja vaikka Lewis dominoisikin, Valtterin ei tarvitse olla samalla tasolla Lewisin kanssa pysyäkseen tiimissä, Rosberg linjaa.

Bottaksen ei Rosbergin mukaan tarvitse tällä hetkellä juuri olla huolissaan paikastaan Mercedeksellä.

– Jos hän luo mahtavan ilmapiirin ja on hyvä tuki Lewisille mestaruustaistelussa, se on myös korkeassa arvossa ja siksi hänen jatkolleen on monia hyviä näkymiä, Rosberg arvelee.

Lue myös:

    Uusimmat