Nico Rosberg ylistää Lewis Hamiltonia: "Ferrarilla saattoi olla parempi auto"

Nico Rosberg ylistää YouTube-kanavallaan Lewis Hamiltonia ja tämän viidettä maailmanmestaruutta. Rosbergin noteeraa Hamiltonin saavutuksen korkealle, koska Ferrari oli hänen mukaansa tällä kaudella todella vahva.

Viidellä maailmanmestaruudellaan Hamilton nousi kaikkien aikojen mestaruustilastossa jaetulle kakkospaikalle. Hän on nyt tasoissa 1950-luvun F1-legendan Juan Manuel Fangion kanssa.

– On uskomatonta, että Lewis on voittanut nyt viidennen mestaruutensa. Hullulta tuntuu ajatella hänen olevan tasoissa Fangion kanssa, Hamilton sanoi.

Tilastoykkönen Michael Schumacher voitti seitsemän maailmanmestaruutta. Schumacher on 91 voitollaan myös osakilpailuvoittotilaston ykkönen. Hamiltonilla voittoja on 71.

Rosberg uskoo Hamiltonin nousevan vielä Schuminkin rinnalle.

– Nyt hän voi vakavasti tähdätä Schumacherin ennätyksiin. Sopimusta hänellä on kaksi vuotta jäljellä, ja Schumi on kaksi mestaruutta sekä 20 osakilpailuvoittoa edellä. Siihen yltäminen on kahdessa vuodessa mahdollista. Olen varma, että hän on sen suhteen motivoitunut.

Meksikossa Mercedes oli rengaskulutuksensa takia suurissa vaikeuksissa. Hamilton jäi neljänneksi ja varmisti mestaruutensa heikolla sijoituksella.


Rosberg painottaa, ettei sillä ole merkitystä, miten mestaruus varmistetaan.

– Päivän kisa ei ollut Mercedekselle paras, mutta sillä ei ole väliä. Iso kuva ratkaisee. He ansaitsivat sen, koska Ferrarilla saattoi olla jopa parempi auto.

Vielä kesällä Ferrari ja Sebastian Vettel olivat Hamiltonia ja Mercedestä edellä.

– Sellaisessa paineessa nousu kovassa paineessa kauden puolivälissä autoa niin vahvasti kehittäen oli fantastinen suoritus. Kauden puolivälin jälkeen Sebastian alkoi tehdä virheitä ja hänen tiiminsä myös. Mercedes ja Lewis saivat kaiken toimimaan täydellisesti. Siksi mestaruustaistelussa tuli niin iso ero ja se päättyi aikaisin, Rosberg kehuu.

Rosberg on viimeisin kuljettaja, jolle Hamilton on mestaruustaistossa hävinnyt. Rosberg oli Hamiltonia parempi 2016 ja lopetti mestaruutensa jälkeen uransa.


Lue myös:

    Uusimmat