Nico Rosbergilta kuitti Max Verstappenille – esiin nousi 50 miljoonan euron korvaus

Tulosruutu: Max Verstappen voittoon Las Vegasissa

F1:n vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg ei innostunut siitä, miten Red Bullin Max Verstappen narisi ja valitti koko Las Vegasin GP-viikonlopun ajan.

Verstappen jakoi kriittisiä kommentteja niin Vegasin viikonloppuun liittyvästä hässäkästä kuin käytössä olleesta katuradasta.

Muun muassa Mercedeksen Lewis Hamilton jakoi piikitteleviä kommentteja Verstappenin suuntaan kisan jälkeen.

Rosbergilla oli oma sanansa sanottavana aiheeseen liittyen.

– On selvää, että kuskit haluaisivat vain ajaa. F1:ssä kuljettajan työhön kuuluu paljon muutakin kuin vain pelkkää ajamista, Rosberg mietti Daily Mailin puolella.

– Ajaminen on itseasiassa pienin osa sitä, mitä kuskien pitää tehdä – varsinkin kun ottaa huomioon sen, miten paljon työhön kuuluu kaikenlaista mediaoperointia ja sponsoritempauksissa mukana hyppimistä.

– Se on varmaa, että kuljettajille tuo kaikki ”ylimääräinen” on jotain, mistä harva pitää. Kuljettajat yrittävät aina pitää nuo jutut mahdollisimman vähissä, jotta ne eivät vaikuta ajosuorituksiin esimerkiksi väsymyksen tai keskittymishäiriöiden kautta. Vegasissa tämä korostui, koska kyse on yhdestä kauden suurimmasta showsta. Sen takia jotkut kuljettajat jakoivat kritiikkiä. 

– Mutta tuo on vain osa peliä, eikö niin? Kuljettajat ansaitsevat valtavia summia. Kiitos sponsoreiden ja kiitos fanien, Rosberg jatkoi, viitaten vahvasti F1:n tämän kauden ykköskuskiin Verstappeniin.

Rosberg viittasi rahaan siksi, koska viikonloppuna Vegasista kriittisiä kommentteja jakanut Verstappen ansaitsee raporttien mukaan yhdestä kaudesta peräti 55 miljoonaa dollaria eli 50,3 miljoonaa euroa. 

– Nuo ylimääräiset jutut pitää vain hyväksyä ja aikaa pitää jättää niin sponsoreille kuin faneille, koska he ovat ne, jotka maksavat kuljettajien palkat, Rosberg summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat