Lewis Hamilton raivostui julkeasta tempusta – heti katumapäälle tullut F1-tuomari paljastaa Mersu-pomon valahtaneen kalpeaksi

Tulosruutu: Lewis Hamilton hylättiin Yhdysvaltojen F1-kisassa viime viikonloppuna – Max Verstappen taas ykkönen.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n F1-tuomaristossa aiemmin toiminut Tim Mayer on avannut tapausta, joka sai Mercedeksen Lewis Hamiltonin läimäisemään toimiston oven raivokkaasti kiinni. Mayer katuu käytöstään.

Espanjan GP toukokuussa 2016.

Lewis Hamiltonin ja hänen Mercedes-tallitoverinsa Nico Rosbergin välinen MM-taisto kiristyi tuolloin äärimmilleen, kun kaksikko kolaroi toisensa hiekalle avauskierroksen 4. mutkassa. Hamilton yritti ottaa lähdössä menettämänsä ykköspaikan takaisin itselleen, mutta tilanne päättyi Mercedeksen kannalta murheellisesti.

Mayer toimi tuolloin kisan tuomaristossa. Hän ei kadu sitä, että tuomaristo päätti jättää molemmat kuskit ilman rangaistusta, mutta tapa, jolla hän käsitteli tilanteen, on jäänyt kalvamaan. Mayer kutsuu tapausta "tuomarointiuransa suurimmaksi virheeksi".

– Molemmat kuskit olivat ulkona. Pyysimme heidät puheillemme sen jälkeen. Päätimme lopulta, ettei siitä tule jatkoseurauksia. 

– Silloin Lewis sanoi minulle, että "mitä minun olisi sitten pitänyt tehdä?" Tuomarina, joka ei ole koskaan ajanut F1-autoa, aloin kertoa hänelle, mitä hänen olisi mielestäni pitänyt tehdä, Mayer muistelee F1 Nation -podcastissa. 

Mayer piti puheenvuoroaan julkeana.  

– Hän (Hamilton) nousi ylös, oli hieman kierroksilla, läimäisi oven kiinni ja käveli ulos. Ron Meadows parka, tallin urheilujohtaja, kalpeni kasvoistaan täysin ja sanoi, että hakee Hamiltonin pyytämään anteeksi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mayer kehotti kuitenkin Meadowsia pyytämään Hamiltonilta anteeksi hänen puolestaan. 

– Se oli minulta typerä temppu, nykyään FIA:n tuomareiden puheenjohtajana toimiva Mayer summaa tapauksen. 

Rosberg johti MM-sarjassa Hamiltonia kyseisen Espanjan GP:n jälkeen 43 pisteellä. Kauden lopussa ero oli viisi pistettä uransa maailmanmestaruuteen päättäneen Rosbergin eduksi. 

Lähde: gpfans.com

Lue myös:

    Uusimmat