Venäläinen NHL-tähti kieltäytyi pukeutumasta joukkueensa sateenkaaripaitaan – toiminta sai aikaan kritiikkivyöryn

NHL-seura Philadelphia Flyersin venäläispuolustaja Ivan Provorov nousi otsikoihin yön NHL-kierroksella, kun hän kieltäytyi osallistumasta alkulämmittelyihin Philadelphian Pride-teemaisen lämmittelypaidan vuoksi.

Philadelphia luisteli Anaheim Ducksia vastaan pelatun ottelun alkulämmittelyihin erityisissä Pride-teemaisissa paidoissa, joissa pelaajien numerot ja nimet oli värjätty sateenkaarenväreillä.

Yksi pelaaja kuitenkin uupui lämmittelyistä, sillä venäläispuolustaja Ivan Provorov kieltäytyi pukemasta paitaa yllensä.

Itse ottelussa Provorov kuitenkin pelasi normaalisti. Provorov kertoi päätöksestään ottelun jälkeen.

– Kunnioitan kaikkia. Kunnioitan kaikkien valintoja. Minun valintani on pysyä uskollisena itselleni ja uskonnolleni, Provorov totesi medialle.

Myös Philadelphian päävalmentaja John Tortorella otti kantaa Provorovin kyseenalaiseen päätökseen.

– Provorov on uskollinen itselleen ja uskonnolleen. Tämä johtuu hänen uskomuksistaan ja uskonnostaan. Arvostan "Provya" siitä, että hän pysyy aina uskollisena itselleen, Tortorella sanoo.

Philadelphia Flyers antoi aiheen tiimoilta oman lausuntonsa.

– Philadelphia Flyersin organisaatio tukee ylpeästi LGBTQ+ -yhteisöä. Monet pelaajistamme ovat aktiivisia tukijoita paikallisissa LGBTQ+ -järjestöissä. Me järjestämme ylpeänä meidän vuosittaisen Pride-iltamme uudestaan tänä vuonna, Flyers tiedottaa.

Provorin päätös on kerännyt laajalti kritiikkiä osakseen NHL-piireissä. Kanadan naismaajoukkueen tähtipelaaja Erin Ambrosen mielestä Flyersin olisi pitänyt penkittää Provorov ottelusta.

– Pelaaja avoimesti kieltäytyy osallistumasta tukemaan yhteisöä, johon minä ylpeästi kuulun. Ja silti hän pelaa ottelussa? Ole parempi Flyers, Ambrose kirjoittaa Twitter-tilillään.

– Pelaajilla ja yksilöillä ovat oikeutettuja omiin uskomuksiinsa, ja me saamme muodostaa mielipiteitä niiden perusteella. Mutta kun he kieltäytyvät osallistumasta joukkueen aloitteeseen? Heidän ei pitäisi pelata, Bally Sportsin toimittaja Pete Blackburn komppaa.

TSN:n arvostettu toimittaja Pierre LeBrun ei puolestaan ostanut Provorovin selitystä.

– Provorov ei selvästikään kunnioita ”kaikkia”. Jos hän kunnioittaisi, hän olisi ollut mukana alkulämmittelyissä ja pukeutunut Pride-paitaan. Älä piiloudu uskonnon taakse, LeBrun kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja