Yllätys on valmis! Saksa laittoi mestarisuosikiksi tituleeratun Sveitsin pihalle MM-kisoista

Saksa eteni MM-kisojen mitalipeleihin kaatamalla B-lohkon voittaneen Sveitsin 3–1-lukemin. Sveitsin rimakauhu puolivälierävaiheessa jatkuu.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Maximilian Kastner vei Saksan yllätysjohtoon jo kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Sveitsin maalia vartioinut Robert Mayer lipsautti laukauksen selkänsä taakse luvattoman helposti.

Ottelun toinen erä oli todella tapahtumarikas. Sveitsi kiipesi heti erän alussa tasoihin. 11 minuutin pelin jälkeen Saksan NHL-tähti Moritz Seider taklasi sveitsiläispelaajaa selästä ja sai suihkukomennuksen.

Sveitsin tehoton ylivoima pyöritteli tuloksetta koko viiden minuutin ajan. Vain pari minuuttia jäähyn päättymisen jälkeen John-Jason Peterka nakkasi Saksan jälleen johtoasemaan. Puoli minuuttia tästä ja Nico Sturm löi lisää löylyä alivoimalla.

Päätöserässä ei enää osumia nähty, vaikka Sveitsi haki kavennusta ilman maalivahtia jo neljä minuuttia ennen ottelun loppua.

Sveitsin MM-kisataival päättyy jälleen loistavan alkusarjan jälkeen heti MM-puolivälierään. Joukkue putosi myös viime keväänä lohkovoittajana. Tuolloin jatkoon otteluparista eteni Yhdysvallat. Joukkuetta tituleerattiin turnauksen aikana useassa yhteydessä jopa suosikiksi voittamaan MM-kultaa.

Saksa teki saman tempun kuin kaksi vuotta sitten. Keväällä 2021 Saksa pudotti Sveitsin mitalipeleistä rankkarikisan päätteeksi.

Saksa saa MM-välierässä vastaansa Yhdysvallat. Pohjoisamerikkalaiset pyyhkäisivät Kari Jalosen Tshekin yli puhtaasti 3–0. Toinen välieräpari ratkaistaan otteluissa Suomi–Kanada ja Ruotsi–Latvia.