NHL-tähti Teuvo Teräväisen vimma aiheutti haasteita MM-kultakisoissa – "Anna minä hoidan tämän puolen"

C Moren jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi ennakoi pian alkavia alle 20-vuotiaiden MM-kisoja Tulosruudussa sunnuntaina ja nosti samalla esiin hauskan tarinan NHL-tähti Teuvo Teräväisestä

Suomi on juhlinut U20-maailmanmestaruutta kolmesti viimeisen kuuden vuoden aikana. Noista ensimmäistä, tammikuun 2014 titteliä, riemuitsi päävalmentajana Karri Kivi. 

Tuon joukkueen kapteeni oli Teuvo Teräväinen, nykyinen Carolina Hurricanesin NHL-tähti. Teräväinen, 25, valloitti Malmössä pelatun turnauksen pistepörssin, ja hänet valittiin tähdistöön.  

U20-kisoissa nuoret pelaavat myös tulevaisuudestaan, ja jokainen haluaa joukkueen menestyksen lisäksi antaa mahdollisimman hyvät näytöt NHL:ää varten.

Virtaa riittää ja pelihalut ovat tapissa. Kivi törmäsi tähän Teräväisen kanssa. 

– Muistan, kun Teuvo Teräväinen oli kisojen alussa täynnä virtaa, niin jouduin vähän rauhoittelemaan, kun hän halusi vain pelata ja pelata. Sanoin hänelle, että "nyt pelaat jo liikaa, anna minä hoidan tämän puolen".

Kiven mielestä valmennuksella on muutenkin tärkeä henkinen rooli nuorten kisoissa. 

– Valmennuksen on otettava ulkopuoliset ja kaikki muut paineet niskoilleen ja antaa pelaajien keskittyä pelaamiseen, Kivi summaa.

Pääkuvan videolla Karri Kivi ennakoi Suomen joukkueen mahdollisuuksia Tshekissä tapaninpäivänä alkavassa U20-turnauksessa. Nuoret Leijonat puolustaa maailmanmestaruutta. 

Lue myös:

    Uusimmat