NHL-tähti Miro Heiskanen poltti päreensä harvinaisella tavalla – seurasi huvittava tapahtumaketju ja käytöskymppi

Maalikooste: Dallas Stars kaatoi Buffalo Sabresin – nappasi jo kauden 50. voittonsa 1:28
Maalikooste: Dallas Stars kaatoi Buffalo Sabresin – nappasi jo kauden 50. voittonsa (NHL.com)

Dallas Starsin Miro Heiskanen tulistui harvinaisella tavalla ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Poikittaisesta mailasta kahden minuutin istunnolle tuomittu tähtipuolustaja protestoi tuomarien ratkaisua kovasanaisesti ja -eleisesti.

Dallas Stars nakutti kauden 50. voittonsa kotiottelussaan Buffalo Sabresia vastaan, mutta ottelun tuomaristo pääsi yleensä niin kovin tyynesti kaukalon tapahtumiin suhtautuvan Miro Heiskasen ihon alle.

Dallas johti ottelua 3–2 kolmannessa erässä, kun Heiskanen tuomittiin kahden minuutin istunnolle poikittaisesta mailasta. Tähtipakki ei sulattanut tuomiota, vaan riiteli tapahtuneesta tiukkaan sävyyn tuomariston kanssa. Jäähyaitioon astuessaan Heiskanen paiskoi vielä mailaansa ja hanskojansa pitkin aition seiniä.

Huvittavan tilanteesta teki se, että Heiskasen toinen hanska lensi tilanteessa katsomoon. Samalla entinen HIFK-pakki hankki itselleen kymmenen minuutin henkilökohtaisen käytösrangaistuksen. NHL:n sääntöjen mukaan varusteen heittäminen katsomoon johtaa automaattisesti käytöskymppiin.

Kun ottelussa oli jäljellä varsinaista peliaikaa alle kymmenen minuuttia, Heiskanen ohjattiin jäähyboksista kaukalon kautta suoraan pukukoppiin. Hanskansa hän sai takaisin pleksin takana istuneilta, hieman huvittuneen oloisilta katsojilta.

Starsin leirissä Heiskasen saamaa käytöskymppiä hämmästeltiin.

– En ole koskaan nähnyt Miron reagoivan noin voimakkaasti erotuomareita kohtaan, Dallas Starsin otteluita radioon selostava Owen Newkirk kirjoitti Twitterissä.

Dallasin päävalmentaja Peter DeBoer puolestaan näki Heiskasen kympin tulleen epäonnisesta pompusta, kun hanska kimposi hänen mailansa avittamana ulos jäähyaitiosta.

– Se oli enemmänkin Mavericks-tyylinen pomppusyöttö, DeBoer vitsaili paikalliseen NBA-joukkueeseen viitaten.

Dallas voitti ottelun lopulta 3–2-lukemin.