NHL:stä tuttu Henrik Borgström, 23, sai hanat isosti auki HIFK:n paidassa – "On ollut vaikeaa"

Maalikooste: HIFK - Ässät 5:06
HIFK:n Henrik Borgström mätti hattutempun Ässiä vastaan – tässä ottelun maalit!

HIFK palasi miesten jääkiekkoliigassa kotikaukaloonsa ärhäkkäästi, kun se löi Ässät 7–2. Helsinkiläiset pommittivat avauserässä jo 4–0-johdon. Neljäs peräkkäinen voitto pönkitti HIFK:n asemaa taulukossa kärkikolmikon takana.

– Hienoa palata tänne, pelata jääkiekkoa taas. Vahva alku auttoi minua ja meitä, viiden vuoden jälkeen HIFK:n palannut ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu kertoi.

IFK kuoletti tehokkaasti heti seitsemännellä sekunnilla alkaneen Mikko Kousan kaksiminuuttisen. Etsikkoaikansa menettänyt Ässät sai pian kylmää kyytiä. IFK:n Henrik Borgström, 23, laukoi kiekon edellisessä ottelussa nollapelin torjuneen Sami Aittokallion jalkojen välistä maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin porilaisvartiointi petti, ja Micke-Max Åsten tuplasi johdon Aittokallion edestä Miro Väänäsen nappipassista.

Ennen avauserän puoliväliä isäntien karku merkittiin 3–0:ksi, kun Borgström viimeisteli ylivoimalla kauden kolmannen osumansa. Tässä vaiheessa Ässien maalille siirtyi Pelicansista lainassa oleva Atte Tolvanen, joka yllätettiin vielä ennen eräsummeria kerran.

Toisen jakson kärkeen Borgström niittasi illan kolmannellaan luvut 5–0:aan, mikä tiesi NHL:stä tutulle hyökkääjälle uran ensimmäistä liigahattutemppua.

– Tuntuu ihan hyvältä. On ollut vaikea päästä peleihin kiinni, pikku loukkaantumisia ja muita, IFK:n Borgström iloitsi.

Borgström on nyt paukuttanut kahdeksaan otteluun tehot 4+2=6.