HIFK murjoi sensaatiojoukkueen – ykköstähti teki huiman paluun

HIFK jätti jääkiekon SM-liigakauden sensaatiojoukkue KooKoolle luun käteen Helsingissä, kun se murjoi kouvolalaisia lukemin 4–0. Helsinkiläisten paras pistemies Teemu Turunen teki ottelussa vakuuttavan paluun.

Turunen oli ollut sairastuvalla tammikuun alusta lähtien, mutta palasi nyt seitsemän viikon tauon jälkeen askiin. Kultakypärä oli heti elementissään.

Turunen tälläsi HIFK:n viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen 2–0-johtoon oltuaan maalin edustalla ensimmäisenä irtokiekossa. Osumaa alusti laukauksellaan Jere Sallinen.

HIFK:n seuraavassa maalissa osat vaihtuivat, kun Turunen teki maalin takaa tyylikkään esityön ja Sallinen iski helsinkiläiset 3–0-johtoon.

Myös HIFK:n Anton Lundell ja ylivoimalla maalannut Jesse Saarinen osuivat kertaalleen.

HIFK-maalivahti Frans Tuohimaa tarvitsi nollapeliinsä vain 10 torjuntaa. Henrik Haukeland torjui KooKoo-maalilla 21 laukausta.

KooKoo on SM-liigassa kolmantena, HIFK kuudentena.