NHL:stä kovaa tekstiä – kanadalaishyökkääjä lataa väitteen, miksi "hyviä pelaajia" on suunnannut Venäjälle

Toista kauttaan jääkiekon KHL:ssä pelaava kanadalaishyökkääjä Jordan Weal osoittelee NHL:ää syyttävällä sormella "pelin politiikasta".

Weal, 30, on pelannut urallaan NHL:ssä 218 runkosarjaottelua ja 3 pudotuspelimatsia. Hänen viimeisimmät pelinsä "tarunhohtoisessa" ovat kaudelta 2019–20 Montreal Canadiensista, ja sesonki 2020–21 vierähti vielä AHL:ssä Laval Rocketin varakapteenina.  

Viime kaudeksi Weal suuntasi kuitenkin KHL:ään, Ak Bars Kazaniin, eikä Venäjän hyökkäys Ukrainaan saanut miestä lähtemään Venäjältä. Tällä sesongilla Weal kiekkoilee KHL-seura Moskovan Dynamossa.

Kanadalainen on nyt latonut venäläismedia Championatille kriittistä tekstiä NHL:stä.

– Kun olet 27-vuotias, olet NHL:ssä nähdäkseni jo uhrattavissa oleva pelaaja seuroille. He rakastavat nuoruutta, Weal sanoi.

Siirrot tulivat Wealillekin NHL:ssä tutuksi. Enimmillään hän edusti kolmea seuraa yhden kauden aikana, kun hänet veivattiin sesongilla 2018–19 ensin Philadelphia Flyersista Arizona Coyotesiin ja myöhemmin tie vei Montreal Canadiensiin.

– On vain niin, että kun vanhenet ja pelaat pienellä sopimuksella, se on sinulle todella vaikeaa. Jos et pelaa paria ottelua parhaalla tavalla, paikkasi ottaa nuori pelaajia.

– He ovat kärsivällisiä vain, jos sinulla on viiden–kuuden miljoonan dollarin palkka. Se on siinä mielessä kova liiga. Siksi Venäjälle ja Eurooppaan menee niin monia hyviä pelaajia, joiden pitäisi pelata NHL:ssä. He vain kyllästyvät pelaamaan näitä NHL:n poliittisia pelejä, Weal lateli.

"Hauskaa" Venäjällä

Weal sanoi kyllä nauttineensa NHL:ssä pelaamisesta loistavien pelimiesten kanssa. Hän sanoi myös tavanneensa "uskomattomia ihmisiä" ja saaneensa ystäviä kaikissa pelaamissaan joukkueissa.

– En vaihtaisi tuota mihinkään, se oli mahtavaa.

– Olen tyytyväinen kaikkeen. Jos minulle olisi kerrottu kahdeksanvuotiaana, että pelaan viisi kautta NHL:ssä, olisin ollut todella onnellinen.

Nyt sanoista päätellen elämä Venäjällä maittaa.

– Nyt haluan jääkiekkoa pelatessa pitää hauskaa, voittaa otteluita ja saada pari mestaruutta. Rakennamme täällä joukkuetta monen vuoden ajanjaksolla, koska meillä on paljon nuoria miehiä. Uskon, että se tulee olemaan mielenkiintoista.

Monelle ulkomaiselle pelaajalle raha on ensisijainen vaikutin Venäjällä pelaamisessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja