NHL:ssä puhaltaa hurja myrsky – neljä valmentajaa nakattu parissa viikossa ulos

Jääkiekon NHL:ssä on puhaltanut parin viikon ajan melkoisen navakka tuuli. Se on puhaltanut peräti neljä päävalmentajaa työttömäksi.

Ylälaidan videolla Patrik Laineen hattutemppu edelliseltä kierrokselta.

Kun runkosarjasta on pelattu kutakuinkin neljännes, on seurajohtajilla paikka tehdä peliliikkeitään. Ja niitä on toden teolla nähty.

Kauden ensimmäiset valmentajapotkut tulivat 4. marraskuuta Los Angelesissa, kun Kings siirsi John Stevensin syrjään. Joukkueella oli tuolloin yhdessä Floridan kanssa vähiten pisteitä koko liigassa, yhdeksän. Tilalle tuli Willie Desjardins, jonka johdolla joukkue on pelannut seitsemän peliä, tuloksena kuusi sarjapistettä.

Kaksi päivää myöhemmin tulikin iso jytky, kun Chicago heitti seuran kolmeen Stanley Cupiin johdattaneen Joel Quennevillen ulos. NHL-historian toiseksi eniten pelejä voittaneen valmentajan seuraajaksi palkattiin nyky-NHL:n nuorin käskijä Jeremy Colliton

Collitonin johdolla kuudesta pelistä on tullut kaksi voittoa ja lisäksi kaksi yhden pisteen tappiota, eli kuusi pistettä hänellekin.

Tiistaina tulikin sitten kahdet potkut: St. Louis antoi Mike Yeon lähteä ja Edmonton heitti Todd McLellanin syrjään.

Yeon työtä jatkaa ainakin toistaiseksi Craig Berube, Edmontoniin palkattiin konkari Ken Hitchcock. Hitchcock ehti jo samana päivänä tositoimiin, Edmonton kaatoi viime yönä San Josen jatkoaikaratkaisulla 4-3.

Lue myös:

    Uusimmat