Mitä tapahtui? Kaksi yksityiskohtaa ihmetyttää NHL:n menestysluotsin potkuissa

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Vegas Golden Knights antoi keskiviikkona yllättäen potkut joukkueen päävalmentajana toimineelle Gerard Gallantille. Gallantin potkuissa on erityisesti kaksi ihmetyttävää yksityiskohtaa.

Yksi on menestys. Gallant luotsasi Vegasin heti seuran debyyttikaudella 2017–18 Stanley Cupin finaaleihin. Viime kausi tuotti myös pudotuspelipaikan, ja nyt Vegas majailee läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä. Kultaritarit ovat vahvasti mukana pudotuspelitaistelussa, sillä kolme Vegasin edellä olevaa joukkuetta on sen kanssa samassa konferenssissa tasapisteissä.

Gallant oli vasta tammikuun alussa valittu valmentamaan Tyynenmeren divisioonan joukkuetta 25. tammikuuta järjestettävässä NHL:n tähdistöottelussa.

Gallantin potkuissa ihmetyttää lisäksi se, että aiemmin tällä kaudella Vegas neuvotteli hänen kanssaan jatkosopimuksesta. NHL-toimittaja Elliotte Friedman nosti asian esiin Twitterissä.

Vegasin liipaisinsormi on voinut olla herkällä lyhyen jänteen tulosten myötä. Joukkue on hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan. Gallantin lisäksi Vegasin apuvalmentajana toiminut Mike Kelly sai kenkää.

Vegasin uudeksi päävalmentajaksi hyppää San Jose Sharksia alkukaudella luotsannut Peter DeBoer. DeBoer sai lähtöpassit San Josen peräsimestä joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat