NHL:ssä nähtiin raju joukkotappelu, myös maalivahdit mukana – suomalaisveskareilta löytyy oma värikäs historiansa

Calgary Flamesin maalivahti Dave Rittich yritti haastaa Arizona Coyotesin veskaria Dardy Kuemperiä tappeluun NHL-ottelussa. Suomalaiset maalivahditkin ovat olleet osallisina vastaavissa talkoissa. 

Jos tappelut ovat ylipäätään harvinaisia NHL-kaukaloissa, niin maalivahtien väliset yhteenotot vasta ovatkin. Tilanne eskaloitui, kun Flamesin Matthew Tkachuk löi jo aiemmin runneltua Jason Demersiä jäässä. Kuemper kimpaantui ja kaatoi Tkachukin jäähän. 

Calgaryn maalivahti Rittich ryntäsi toisesta päädystä joukkokahakkaan, muttei päässyt mukiloimaan kollegaansa. 

Suomalaismaalivahdesta ainakin Bostonin Tuukka Rask tietää mistä on kyse. Hän yritti haastaa viime vuonna Detroit Red Wingsin Jimmy Howardia hippasille, tuloksettta. Välikohtauksen voit katsoa tästä YouTube-linkistä tai alla olevasta twiitistä. 

– Uralla pitää saada vyölle vähintään yksi tappelu. Näin tilaisuuden tulleen, ja tunnen Jimmyn aika hyvin, Rask kommentoi silloin. 

Ottawa Senatorsin Jani Hurme otti yhteen Los Angeles Kingsin Felix Potvinin kanssa joulukuussa 2001. Hurme ei saanut riisuttua räpyläänsä, mutta pelikaverit tulivat hätiin vaihtoaitiosta. 

Miikka Kiprusoff on huippurauhallinen tyyppi, mutta ainakin kerran ovat hänenkin tunteensa kuohahtaneet. Calgary Flamesin Kiprusoff paini Nashville Predatorsin Tomas Vokounin kanssa vuonna 2008. 

Lue myös:

    Uusimmat