NHL:ssä murskaavaa dominointia – kaikkien aikojen ennätys lähellä

Tampa Bay Lightningilla on mahdollisuus pistää NHL:n runkosarjan voittoennätys uusiin lukemiin.

Tampa kaatoi viime yönä Ottawa Senatorsin luvuin 5-2 ja otti jo kauden 60. voittonsa. Lightning on vasta NHL-historian kolmas joukkue, joka on kyennyt 60 voittoon runkosarjassa.

Montreal voitti 60 peliä kaudella 1976-77 ja Detroit 62 peliä kaudella 1995-96. Koska Tampa Bay pelaa vielä kolme ottelua tämän kauden runkosarjassa, niiden jokaisen voittaminen merkitsisi uutta NHL-ennätystä.

– Iso kunnia pelaajillemme. Olen ollut liigassa jonkin aikaa, ja ymmärrän miten iso työ on pelata 82 ottelua tällä aikataululla ja että olemme voittaneet kolme neljästä pelistä koko vuoden ajan, silloin pitää antaa kunniaa joukkueelle, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper sanoi.

Vertailussa on muistutettava, että Montreal pelasi 76-77-kaudella 12 tasapeliä ja Detroit ennätyskaudellaan seitsemän tasalukemiin päättynyttä ottelua. Nykysäännöissä pelit eivät pääty tasan, joten Tampalla on etu puolellaan.

Joukkue on pian päättyvän runkosarjan ylivertainen ykkönen. Joukkueella on kasassa 124 pistettä, toiseksi eniten on Bostonilla, 103 pistettä. Maaliero Tampalla on hirmuinen 314-214, eli peräti sata maalia plussalla. Tässä tilastossa kakkosena on Toronto, jolla on "vain" 41 maalia enemmän tehtynä kuin päästettynä. Toronto on myös tehdyissä maaleissa kakkonen, verkko on soinut 35 kertaa vähemmän kuin Tampalla.

Vertailu viime yön ottelussa oli kaikkein raadollisin. Tampalle hävinnyt Ottawa on koko liigan jumbona. 

79 pelistä joukkue on voittanut 28, alle puolet Tampan määrästä. Pisteitä on 62, tasan puolet Tampan vastaavasta. Ottawa on tehnyt 234 maalia ja päästänyt 290. Lukema on pakkasella 56 maalia, tässä heikompia ovat Anaheim (-57) ja Los Angeles (-63).

Lightningin tähtihyökkääjä Nikita Kutsherov syötti Ottawaa vastaan kolme maalia, ja hän johtaa NHL:n pistepörssiä tehoillaan 39+86=125. Hän on kahden pisteen päässä venäläispelaajien kaikkien aikojen pistesaaliista, Aleksandr Mogilny teki 127 pistettä kaudella 1992-93.

Lue myös:

    Uusimmat