Haapalan NHL-sopimuksen yksityiskohdat julki: Tappara-hyökkääjälle liki miljoonan tili

Tapparassa kaksi Suomen mestaruutta voittanut laitahyökkääjä Henrik Haapala siirtyy NHL:n Florida Panthersiin kahden vuoden sopimuksella, kertoo kanadalaistoimittaja Renaud Lavoie.

Aamulehti kertoi torstaina Haapalan siirtyvän ensi kaudeksi Panthersin riveihin, mutta lehden tavoittama pelaaja ei suostunut kommentoimaan uutista.

TVA Sportsin Lavoie kertoo Twitterissä sopimuksen tarkemmista yksityiskohdista. Toimittajan mukaan sopimus on kaksivuotinen ja kaksisuuntainen, mikä mahdollistaa myös farmipelit AHL:ssä. Haapalan palkka on 832 500 dollaria eli noin 742 000 euroa.

Lisäksi pelaaja saa noin 165 000 euron allekirjoitusbonuksen. Kaikkiaan sopimuksen arvo on reilut 900 000 euroa kaudelta. Jos hän jumittuu AHL:n puolelle, vuosipalkka on sopimussivusto Cap Friendlyn mukaan vain 70 000 dollaria eli 62 400 euroa.

Samassa yhteydessä Lavoie kertoo Panthersin tehneen kaksivuotisen sopimuksen myös venäläishyökkääjä Maksim Maminin kanssa. 22-vuotias Mamin pelasi viime kaudella KHL:ää TsSKA Moskovassa.

Juttua päivitetty klo 17.58: Lisätty tieto Haapalan AHL-palkasta.

Lue myös:

    Uusimmat