NHL-sikailijalta jälleen kyseenalainen temppu – kurinpito teki kovan ratkaisun

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Washington Capitalsin hyökkääjä Tom Wilson nousi jälleen otsikoihin, kun hän jyräsi New Jersey Devilsin hyökkääjän Brett Seneyn. Wilson sai jo alkusyksystä pitkän pelikiellon. Nyt Wilson kuitenkin välttyi jatkoseuraamuksilta.

Ylälaidan videolla kuvaa edellisyön NHL-kierrokselta:

Ottelussa Capitalsin ja Devilsin välillä Wilson osui selkäpuolelta Seney’hyn, joka jäi makaamaan jäähän.

Wilson sai tempusta ulosajon. Video tilanteesta näkyy alta ja täältä.

Tapaus herätti runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Muun muassa ex-NHL-hyökkääjä Alex Tanguay ja ex-tuomari Paul Stewart kyseenalaistivat voimakkaasti taklauksen ja sen puhtauden.

Tanguayn näkemykset löytyvät täältä, Stewartin kirjoitus löytyy puolestaan täältä.

NHL:n kurinpito teki lopulta kovan ratkaisun tapaukseen liittyen. Muun muassa Washington Postin mukaan Wilson ei joudu minkäännäköiseen kuulemiseen, mikä tietää sitä, ettei hän myöskään saa lisäpelikieltoa tuoreimmasta taklauksestaan.

Wilson sai alkusyksystä NHL:n kurinpidolta 20 ottelun pelikiellon, kun hän taklasi St. Louis Bluesin ruotsalaishyökkääjää Oskar Sundqvistiä päähän.

Neutraali välimies lyhensi Wilsonin pelikiellon lopulta 14 ottelun mittaiseksi.

Kanadalaishyökkääjällä on myös aiempaa historiaa kohutaklauksista. Muun muassa viime kevään pudotuspeleissä Wilson täräytti monta kyseenalaista taklausta, joista hän sai myös pelikieltoa.

Syksyn kohutaklauksen ja aiemman historian myötä Wilson on joka kerta tikunnokassa, sillä NHL:ssä pelikielloissa käytetään uusintakerrointa.

Lue myös:

    Uusimmat