NHL-seura toivoi Leijonat-pakilta raporttia MM-kisoissa säväyttäneistä pelaajista – yksi nimi nousi esiin Suomen joukkueesta

Ketkä Leijonien pelaajat ovat säväyttäneet tämän kevään MM-kisoissa? Kysymys on oivallinen erityisesti Suomen NHL-vahvistuksille, jotka eivät välttämättä tienneet kaikista mukana olevista pelaajista. Leijonien NHL-pakkia Esa Lindelliä jopa kehotettiin kertomaan mieleen jääneistä tapauksista.

Suomen tämän kevään MM-joukkueessa on useita sellaisia pelaajia, joiden arki menee Pohjois-Amerikassa NHL:ssä. Esimerkiksi Mikael Granlund, Esa Lindell, Joel Armia ja Miro Heiskanen ovat viilettäneet jo tovin ajan rapakon takana.

Täten aivan kaikki Leijonien pelaajat eivät välttämättä olleet heille entuudestaan tuttuja tapauksia.

Osa on päässyt yllättämään jopa pitkäaikaisen NHL-hyökkääjän, täksi kaudeksi Sveitsiin vaihtaneen Valtteri Filppulan.

– Onhan tuossa moni pelannut erittäin hyvin. ”Seppä” (Mikael Seppälä) ei ollut minulle ollenkaan tuttu ennen näitä pelejä. Hän on pelannut hienosti. Olen kuitenkin seurannut SM-liigaa enemmän vain tulosten kautta. Siinä mielessä hän on ollut uusi tapaus, Filppula jakaa esimerkin MTV Urheilulle.

Filppulalla toinen säväyttäjä on taho, joka on niittänyt mainetta rapakon takana.

– Miroa (Heiskanen) vastaan on tullut pelattua, mutta emme ole olleet hirveästi samalla puolella. Nyt on pystynyt hyvin katsomaan hänen upeaa liikkumistaan ja taitotasoaan. Eipä ihmekään, että homma toimii NHL:ssä niin hyvin, Filppula kehaisee.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Valmista tietoa onnistujasta

NHL-seura Montreal Canadiensin hyökkääjä Joel Armia tiesi jo etukäteen, että Leijonien joukkue on täynnä kovan luokan seppiä.

– Se on aivan avainasemassa, jos näissä kekkereissä meinaa jotain saavuttaa. Meiltä löytyy laajalta rintamalta laadukkaita pelaajia. Ei varmaan kukaan ole siinä mielessä yllättänyt. Ihan mahtavia pelaajia joka ikinen, ketä tuossa on, Armia ylistää.

Leijonilla esillä on ollut muun muassa ykkösketjun sentteri Sakari Manninen, jota Armia on ehtinyt seurata jopa Pohjois-Amerikasta käsin.

– Olen nähnyt ”Manen” (Manninen), ”Härskin” (Teemu Hartikainen) ja Markus Granlundin maaleja ja olen tiedostanut heidän taitonsa, Armia viittaa KHL-seura Salavat Julajev Ufassa viilettäneeseen kolmikkoon, josta Manninen ja Hartikainen ovat nyt mukana kisoissa.

– Olen tiennyt, että he ovat maailmanluokan pelaajia, Armia jatkaa.

”Kerro meille”

Dallas Starsin puolustajan Esa Lindellin mukaan häneltä jopa toivottiin MM-kisoihin liittyvää raporttia.

– He (Stars) kyllä kuuntelevat, jos on antaa jotain esimerkkejä. He ovat sanoneet, että saa kertoa. He aikovat sitten tutkia lisää, Lindell sanoo ”tehtävänannostaan”.

Kuka nousee tapetille?

– Ehkä nopeasti tulee mieleen (Toni) Rajala. Tiesin toki, että hän on taitava ja väkkärä kaveri, mutta hän on pompannut esille. Hän on tehnyt paljon siistejä maaleja sinä aikana, kun olen ollut tässä mukana, Lindell kehaisee.

Rajala, 31, takoi seitsemään alkusarjan otteluun tehot 4+2=6.

Lue myös:

    Uusimmat