NHL-seura pelaa ensi kaudella SM-liigankin keskiarvoa pienemmässä hallissa – "Surullisinta, mitä olen ammattilaisurheilussa nähnyt"

NHL-seura Arizona Coyotes pelaa ensi kaudesta alkaen vain 5000 ihmistä katsojaa vetävässä jäähallissa.

Lähes 20 edellistä vuotta Coyotes pelasi Gila River Arenalla, johon mahtuu 18 300 katsojaa. Glendalen kaupunki ei kuitenkaan uusinut sopimusta Coyotesin kanssa enää tulevaisuuden osalta.

Uusi kotipesä löytyi Arizonan osavaltionyliopiston alueelta. Yliopistolle nouseva uusi monitoimiareena toimii Coyotesin kotijäänä ainakin kauden 2024–2025 loppuun.

Kontrasti on valtava. Uuteen halliin mahtuu vain 5000 katsojaa, mikä on vain kolmasosa toiseksi pienimmästä NHL-näyttämöstä, Winnipeg Jetsin kotihallista.

Perspektiiviä tulevaan katsojakapasiteettiin antaa myös se, että esimerkiksi SM-liigassa vain viidellä joukkueella (JYP, Jukurit, SaiPa Sport ja Lukko) on pienempi halli.

Sportsnet julkaisi kuvia valmistuvasta areenasta. Julkaisu on saanut kiekkoa seuraavilta ihmisiltä tyrmäävän vastaanoton.

– Pitäisikö tämän olla NHL-areena? yksi kommentoi.

– Mikä vitsi, sanoi toinen.

– Tämä on surullisinta, mitä olen ammattilaisurheilussa nähnyt, kommentoi kolmas.

Areenaongelmien lisäksi Arizona Coyotesilla on ollut vaikeuksia jäälläkin. Päättyneellä kaudella se keräsi vain 57 pistettä jääden divisioonansa jumboksi.

Juttua päivitetty 7.8. klo 7.34. Lisätty SaiPa alle 5000 katsojan kotihallilla pelaavien joukkueiden listaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat