NHL-supertähti pääsi viimein pois Venäjältä – hälyttävä huhu ei pitänytkään paikkaansa

NHL-seura Minnesota Wildin supertähti Kirill Kaprizov on kattavien lähteiden mukaan turvallisesti Yhdysvalloissa uhkaavan asepalvelusepisodin jälkeen. Venäläishyökkääjä lähti kotimaastaan viime viikon lopulla ja saapui viikonloppuna Turkin kautta New Yorkiin. Minnesotaan hänen on määrä lentää tänään tiistaina.

Kaprizovin paluu Yhdysvaltoihin on tapahtunut viisi viikkoa suunniteltua aiemmin. Päätökseen vaikuttivat viime kuun hälyttävät raportit hänen mahdolliseen armeijakomennukseensa liittyen. Kaprizovin kerrottiin ostaneen väärennetty sotilaspassi vuonna 2017, minkä lisäksi hänen poikkeusluvalla saatu sotilasvapautensa päättyi tiettävästi 30. kesäkuuta.

Väitteet siitä, että Kaprizov olisi ostanut väärennetyn sotilaspassin, ovat ilmeisesti suurelta osin kumottu. Kaprizov opiskelee Venäjän kansantalouden ja julkishallinnon akatemiassa, minkä ansiosta hän voi lykätä asevelvollisuuksiaan.

On kuitenkin epäselvää, miten Kaprizovin sallittiin poistua Venäjältä. Vielä ei ainakaan tiedetä, pääsikö 25-vuotias lähtemään, koska Wild hankki hänelle Yhdysvaltain työviisumin, vai koska hänen edustajansa pystyivät varmistamaan hänelle toisen poikkeusluvan asepalveluksen lykkäämiseksi. Viisumiongelmat estivät häntä palaamasta Dubaista Yhdysvaltoihin viime kuussa.

Kaprizov joutui joka tapauksessa mukaan kylmäävään poliittiseen peliin, jossa Wildilla ei ollut juuri mitään vaikutusvaltaa hänen tulevaisuuteensaan. Wildin omistaja Craig Leipold ja toimitusjohtaja Bill Guerin totesivat kumpikin julkisesti, että he olisivat tilanteesta hermona niin pitkään kunnes Kaprizov olisi palannut turvallisesti Yhdysvaltoihin.

Kun mahdollisuus Venäjältä lähtemiselle aukesi, pyysi Wild häntä lähtemään saman tien. Nyt Kaprizov on palannut kesälomiltaan hyvissä ajoin takaisin valmistautuakseen seuran 22. syyskuuta alkavaan harjoitusleiriin.

Lähde: The Athletic

Lue myös:

    Uusimmat