NHL-seura joutui poliisin suojeluun – "Tällaisilla hyökkäyksillä ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa"

Colorado Avalanche joutui nukkumaan poliisin suojeluksessa St. Louisissa viime yönä. Taustalla on Coloradon Nazem Kadriin kohdistuneet vakavat ja rasistiset uhkaukset. 

Kadri oli törmännyt Coloradon kolmannessa ottelussa St. Louis Bluesin maalivahti Jordan Binningtoniin, joka loukkasi tilanteessa polvensa ja joutuu olemaan sivussa loput ottelusarjasta. Tilanteesta ei tullut rangaistusta eikä NHL ryhtynyt toimenpiteisiin. St. Louisin pelaajat ja taustahenkilöt ovat kritisoineet Kadria, että tämä olisi tarkoituksellisesti vahingoittanut maalivahtia.

– Siinä tilanteessa todellakin tietää, että mitä tekee, St. Louisin Brayden Schenn totesi ottelun jälkeen.

Myös St. Louisin fanit ovat reagoineet tapahtuneeseen, erityisesti sosiaalisessa mediassa, jossa osa on suunnanut vihaa ja uhkauksia Kadria kohtaan. Kadri on muslimi ja hänellä on sukujuuria Lebanonissa. Coloradon tiedotteessa kerrottiin, että seura tekee yhteistyötä paikallisen poliisin kanssa tapauksen johdosta.

Tilanne eskaloitui niin vakavaksi, että Coloradon joukkue sai hotelliinsa poliisin suojelua. Entinen NHL-pelaaja ja nykyinen Hockey Diversity Alliance -järjestön johtaja Akim Aliu on järkyttynyt tapahtuneesta.

– Olen puhunut hänen kanssaan ja Naz on ollut kohteena niin monelle rasistiselle hyökkäykselle ja uhkaukselle lauantai-illan jälkeen, että on jouduttu ottamaan yhteyttä poliisiin. Tällaisilla hyökkäyksillä ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa ja ne tulee tutkia, Aliu kirjoitti Twitterissä.

St. Louisin ja Coloradon seuraava ottelu pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä. Colorado johtaa ottelusarjaa 2-1.


Lue myös: