Aleksander Barkovista uutta yksityiskohtaista tietoa – valmentajalta paljonpuhuva lausunto

NHL:n toisen finaaliottelun taklaustilanteessa loukkaantunut Aleksander Barkov on matkustanut Edmontoniin, jossa pelataan kolmas finaali Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna. Ilman leukamurtumaa selvinnyt suomalaiskapteeni oli jo mukana Florida Panthersin harjoituksissa keskiviikkona.

Suomalaisen NHL-yleisön ja Florida Panthersin kauhuksi tähtihyökkääjä Aleksander Barkov loukkaantui toisessa finaaliottelussa, kun Edmonton Oilersin saksalaistähti Leon Draisaitl jyräsi hänet kädet ylhäällä ja täräytti kyynärpäällä suoraan pään seudulle.

Draisaitl sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen, mutta selvisi ilman pelikieltoa. The Athleticin mukaan Draisaitlia ei rangaistu tempauksesta enää lisäsanktioilla osittain sen vuoksi, ettei hänellä ole historiaa törkytempuista aiheutuneista pelikielloista ja myös siksi, että kyseessä on Stanley Cupin finaalisarja.

Florida Panthersin onneksi nyt näyttää siltä, että myös Barkov olisi pelikelpoinen kolmannessa finaaliottelussa ensi yönä.

– Se määrittää tuuleni tällä hetkellä, vai mitä? Panthersin päävalmentaja Paul Maurice jutteli keskiviikkona The Athleticin mukaan.

Maurice vaikutti artikkelin mukaan huomattavasti kepeämmältä keskiviikkona kuin edellisen finaaliottelun jälkeen.

– Kukaan ei halua menettää kapteeniaan. Eikä silloin tiennyt, olemmeko menettäneet hänet pitkäksikin aikaa. Kun sitten kuulee, että niin ei välttämättä olekaan, tulee paljon paremmalle tuulelle.

Mauricen mukaan Barkov oli hänen tietojensa mukaan hyvävointinen jääharjoituksissa. Kaikki näyttää siis erittäin lupaavalta sentterin pelikunnon suhteen.

The Athleticin mukaan Barkovin leuka ei murtunut Draisaitlin iskusta, eikä hänellä ollut myöskään erityisiä kasvosuojia Floridan harjoituksissa keskiviikkona.

– Me laitamme hänet koneeseen, otamme pois koneesta, laitamme jäälle (torstain aamuharjoituksiin) ja teemme päätöksen siitä, missä kunnossa hän on. Mutta hän näytti hyvältä tänään, Maurice sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan. 

Panthersin suomalaiskollega Eetu Luostarinen vaikutti helpottuneelta joukkueen johtotähden tilanteesta.

– Tietenkin hieno juttu, että hän voi paremmin, ja kyllä, odotan innolla, että näen hänet pelaamassa seuraavassa ottelussa, Luostarinen totesi.

Barkov–Draisaitl-tapaus kuumentaa tunteita kolmannen finaalin alla, mutta Luostarisen mukaan Panthers keskittyy nahisteluiden sijaan vain tuloksentekoon myös Edmontonissa.

– Me aiomme pysyä siitä erossa. Teemme vain omaa juttuamme ja annamme heidän tehdä tuollaisia typeriä juttuja, Luostarinen suunnitteli.

Florida Panthers johtaa finaalisarjaa Edmonton Oilersia vastaan lukemin 2–0. Kolmas finaaliottelu pelataan varhain perjantaiaamuna kello 3 alkaen. MTV Sub näyttää ottelun suorana suomenkielisellä selostuksella. Selostaja Jani Alkion parina toimii asiantuntija Olli Jokinen. 

Lue myös:

    Uusimmat