NHL-pomo paljasti: pelaajat joutumassa hurjaan koronatestiruljanssiin, jos kausi jatkuu – "Se on kallista"

10:00
Tulosruutu raportoi NHL-kauden jatkosuunnitelmista 27. toukokuuta.

Jääkiekon NHL aikoo testata sarjan pelaajat koronaviruksen varalta joka päivä, jos keskeytynyt kausi saadaan uudelleen käyntiin.

NHL:n olisi määrä tehdä paluunsa 24 joukkueen pudotuspeleillä kahdessa eri kaupungissa. Suunnitelmat ovat kuitenkin vielä tässä vaiheessa erittäin ylimalkaisia. Edessä on laaja operaatio, joka vaatii esimerkiksi joukkueiden eristäytymistä tarkoin valittuihin hotelleihin.

Tämän lisäksi pelaajat haluttaisiin testata koronaviruksen varalta päivittäin, kertoo liigan apulaiskomissaari Bill Daly.

– Me tulemme ottamaan käyttöön tiukan päivittäisen testiprotokollan. Pelaajat testataan joka ilta niin, että tulokset saadaan selville ennen kuin he poistuvat hotellihuoneistaan seuraavana aamuna. Siten me tiedämme, onko testi positiivinen, ja onko pelaajan eristäydyttävä itse sen seurauksena, Daly kertoo televisioyhtiö NBC:lle.

Jokaisen testin kappalehinta on noin 125 dollaria ja niitä tullaan tiettävästi tarvitsemaan peräti 25 000–35 000 kappaletta pudotuspelivaiheen läpäisemiseksi. NHL:n mukaan pelaajien turvallisuudesta ei kuitenkaan voida tinkiä.

– Se on kallista, mutta meidän mielestämme se on todella perustava tekijä siinä, mitä me pyrimme saavuttamaan, Daly jatkoi.

Tartuntatautien asiantuntija tohtori Amesh Adalja ei ole varma, miten usein urheilijoita tulisi testata koronaviruksen varalta. Hänen mukaansa Saksan jalkapallosarja Bundesliiga, jossa pelaajat testataan kahdesti viikossa, tulee näyttämään tietä muille urheilusarjoille.

– Me tiedämme, että ihmiset, jotka ottavat enemmän kontaktia toistensa kanssa, levittävät todennäköisemmin virusta. Jääkiekko on yksi niistä urheilulajeista, joissa yksilöt ovat reilusti kontaktissa toisiin, Adalja kertoi NBC:lle.

– Sanoisin, että heidän on oltava muihin urheilusarjoihin verrattuna aggressiivisempia testaamisen suhteen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja