NHL-peleihin murtautunut Sami Niku tyrmää villit huhut: "Ei ole perää"

Sami Nikun ahertaminen AHL:ssä palkittiin kutsulla Winnipegiin – vastaa nyt kauppaushuhuihin:"En ole missään vaiheessa pyytänyt treidiä" 2:49
NHL-kutsun saanut Sami Niku kertaa turhauttavaa alkukauttaan.

Puolustaja Sami Niku on vaikean alkukauden jälkeen murtautunut Winnipeg Jetsin NHL-miehistöön.

Sami Nikun odotettiin tekevän NHL-läpimurtonsa jo alkukaudesta, ja samaa odotti Niku itsekin. Sen sijaan kausi on kulunut pääosin AHL-liiigassa Manitoba Moosen paidassa. Niku pelasi keskiviikon ja torstain välisenä yönä vasta kauden kolmannen NHL-ottelunsa Torontossa.

Myös loukkaantumiset ovat sotkeneet Nikun kautta. AHL:ssä pelaamissaan 18 ottelussa Niku on saalistanut pisteet 3+11.

Niku myöntää, että tilanne on ollut turhauttava.

– Kausi ei ole ollut ihan sellainen kuin ajattelin. On ollut loukkaantumisia ja pelasin siellä. Se turhautti. Pelit menivät siellä ihan hyvin ja pääsin tänne. Nyt olen taas kunnossa ja odotan innolla pelaamista täällä.

Nikun on kerrottu jopa aikoneen pyytää siirtoa pois Winnipegistä, kun paikkaa NHL-joukkueessa ei ole auennut. Tämän tiedon Niku tyrmää.

– Ei ole perää. En ole missään vaiheessa pyytänyt treidiä.

Niku uskoo pääsevänsä nopeasti pelirytmiin NHL:ssä.

– Ei siihen kauaa mene. En pysty peliäni muuttamaan. Samaa peliä pyrin pelaamaa. Kun itseluottamus kasvaa ja kasvaa, kyllä se siitä, Niku sanoo.

– Pyrin tuomaan kiekollista osaamista peliin, se on vahvuuteni. Hyvää luistelua, pelin avaamista ja hyökkäyspään osaamista. Hyökkäyspeli tulee itsestään. Täytyy pelata kovaa ja pyrkiä mahdollisimman hyvään puolustuspeliin.

Patrik Laine summaa Jetsin alkukautta – 30 maalin vauhti ei tunnu riittävän kriitikoille:"Ihmiset saa ajatella mitä haluaa" 6:17
Patrik Laine kommentoi alkukauden otteitaan Winnipeg Jetsissä.

Lue myös:

    Uusimmat