NHL-pelaajien olympiamatkasta rohkaiseva signaali – IIHF:n kanssa vielä asioita selvitettävänä

Maailman parhaiden jääkiekkoilijoiden paluu olympiakaukaloon ensi talven Pekingin talvikisoissa otti askeleen eteenpäin, kun NHL sisällytti olympiatauon juuri julkaistuun runkosarjan otteluohjelmaansa.

NHL-pelaajat olivat poissa PyoengChangin vuoden 2018 olympialaisista viisien kisojen putken jälkeen. Uudesta sopimuksesta NHL:n, Kansainvälisen olympiakomitean ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n välillä on sorvattu siitä lähtien.

Nyt sopimus on lähempänä kuin vuosikausiin. NHL sisällytti tulevan kauden otteluohjelmaan olympiatauon 7.–22. helmikuuta.

– Mitään lopullista sopimusta tai päätöstä ei ole tässä kohtaa tehty NHL-pelaajien mahdollisesta osallistumisesta Pekingin talviolympialaisiin. Keskustelut pysyvät auki, NHL tiedotti.

NHL ja IIHF keskustelevat vielä muun muassa pelaajien vakuuttamisesta koronavirustapausten varalta. NHL ja pelaajayhdistys NHLPA pitävät itsellään oikeuden olla osallistumatta kisoihin, jos koronavirustilanne muuttuu pahemmaksi.

Jos NHL päättää vielä jäädä pois olympialaisista, liiga julkaisee uuden otteluohjelman, jossa pelejä on myös nyt varatun tauon aikana.

Seattle Kraken tekee ensiesiintymisensä Las Vegasissa

Samalla NHL tiedotti muutamista sovituista ottelutapahtumista. Uutena joukkueena mukaan liittyvä Seattle Kraken kohtaa vieraissa ensimmäisessä ottelussaan Vegas Golden Knightsin. Ensimmäisen kotiottelunsa Kraken pelaa 23. lokakuuta maantieteellisesti lähintä vastustajaansa Vancouver Canucksia vastaan.

NHL:n talviklassikko pelataan uudenvuodenpäivänä baseballstadionilla Minneapolisissa Minnesota Wildin ja St. Louis Bluesin välillä. Ulkojäillä pelataan myös 26. helmikuuta Nashvillessa, kun paikallinen Predators kohtaa hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin.

Tähdistöviikonloppu järjestetään 4.–5. helmikuuta Las Vegasissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja