NHL on täällä taas – Toronto juhli maaliriehan voittoa, Philadelphia tyrmäsi verivihollisen Pittsburghin

Jääkiekon NHL-kauden avanneen illan toisessa ottelussa Toronto Maple Leafs päihitti Montreal Canadiensin 5–4 jatkoajan jälkeen. Montrealin suomalaispelaajat Joel Armia, Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi eivät päässeet pisteille.

Jokereista NHL-seura Toronto Maple Leafsiin lähtenyt puolustaja Mikko Lehtonen ei avannut kautta Leafsin ykkösryhmässä. Vuoden 2019 maailmanmestaripakki on Toronton viiden pelaajan vararyhmässä eli "taxi squadissa", kertoi Capfriendly-sivusto aiemmin.

Taxi-ryhmässä on 4–6 pelaajaa, ja sillä seurat pystyvät tarvittaessa nopeasti reagoimaan mahdollisiin koronavirus- ja muihin poissaolo-ongelmiin.

Illan kolmannessa ottelussa Tampa Bay Lightning kaatoi Chicago Blackhawksin yksipuolisella 5–1-rökityksellä. Tampa Bay otti kolmen maalin johdon jo ensimmäisessä erässä, ja Blackhawksin ainokainen maali kertyi vasta kolmannessa erässä.

Philadelphia moukaroi Pittsburghin

Liigan ensimmäisessä ottelussa sitten maaliskuun Philadelphia Flyers päihitti Pittsburgh Penguinsin selkein luvuin 6–3.

Avauspelissä kentällä ei nähty suomalaisedustusta. Pittsburghin riveissä luisteleva Kasperi Kapanen oli poissa jäiltä.

Kapanen ei ollut mukana, kun seura aloitti harjoitusleirinsä maanantaina, koska Kapasen viralliset maahantuloasiat eivät olleet kunnossa eikä hän päässyt Pittsburghiin ajoissa.

Illan muissa kauden avausotteluissa Tampa Bay voitti Chicagon maalein 5-1, Vancouver Edmontonin 5-3 ja St. Louis Coloradon 4-1.