NHL:n yön suomalaistilastot: Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi ratkaisijoina – kuusi suomalaispelaajaa maalin makuun!

Mikko Koivu loisti ykköstähtenä Minnesotan voitossa, Valtteri Filppula jakeli syöttöjä New Yorkin paikallispelissä ja Artturi Lehkonen ratkaisi voiton Montrealille jääkiekon NHL:n vilkkaalla suomalaiskierroksella.

Koivu teki maalin ja syötti kaksi Minnesotan kukistaessa kotijäällään Vancouverin 6-2. Hänen maalinsa syntyi avauserässä Canucks-vahti Richard Bachmanin oman maalin takaa antamasta karmeasta harhasyötöstä, joka tuli suoraan suomalaiskapteenin lapaan.

Samassa ottelussa Markus Granlund iski maalin Vancouverille ja velipoika Mikael Granlund alusti Minnesotan 4-1-johtomaalin.

Artturi Lehkonen nousi ratkaisijaksi Montrealin 3-2-vierasvoitossa Calgarysta. Kauden avausottelussa osunut Lehkonen katkaisi pitkän maalittoman jaksonsa Jesperi Kotkaniemen syötöstä.

Lehkonen teki pienen harhautuksen ja laukoi Montrealin voittomaalin reilut seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua.

Valtteri Filppula syötti kolme maalia ja Leo Komarov säesti tehoin 1+1, kun New York Islanders kukisti kotonaan paikallisvastustajansa Rangersin maalein 7-5.

Suomalaisista maalin makuun pääsivät kierroksella myös Columbuksen Markus Hännikäinen ja Toronton Kasperi Kapanen.

Maalivahdeista Joonas Korpisalo nousi ottelun tähdistöön torjumalla Columbukselle peräti 40 kertaa Floridaa vastaan.

NHL:n suomalaistilastot to-pe-yönä:

NY Islanders – NY Rangers    7-5