NHL:n yön suomalaiset: Tuukka Rask on palannut tyylillä

Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask on palannut tositoimiin jääkiekon NHL:ssä voitokkaasti. Hän torjui nyt paluunsa jälkeen toisen peräkkäisen voittonsa, kun Washington Capitals kaatui numeroin 6–3.

Rask oli Washingtonia vastaan kiekon tiellä 30 kertaa. Washington oli ohittanut hänet toisen erän viidennelle minuutille mentäessä kolmesti ja johti taistoa 3–2, mutta suomalainen piti koko loppupelin luukut kiinni ja Bruinsin komea kiri kantoi selvään voittoon.

Rask oli edellisen kerran maalin suulla torstain ja perjantain välisenä yönä, jolloin Boston voitti New York Islandersin 4–1 ja suomalainen kirjasi 30 torjuntaa. Sen jälkeen pelatussa 3–0-voitossa Islandersista Jeremy Swayman hoiti torjuntavastuun, mutta nyt Rask oli jälleen veräjällä.

Ylävartalovammasta kärsinyt Rask ehti olla maaliskuun 7. päivän jälkeen ensin kuusi ottelua sivussa. Hän kävi 25. maaliskuuta pelaamassa New York Islandersia vastaan vain avauserän, ja oli sen jälkeen 11 peliä poissa.

Raskin vyöllä on nyt tuoreen paluun jälkeen kaksi ottelua ja kaksi voittoa.

Vancouver - Toronto         3-2 ja.

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.