NHL:n yön suomalaiset: Dallas Starsin Roope Hintz osui jälleen – nyt voittomaali Minnesota Wildin verkkoon

Dallas Starsin Roope Hintz iski maalin jo toisessa peräkkäisessä ottelussa NHL:ssä. Hänen osumansa Minnesota Wildin verkkoon oli kaiken lisäksi voittomaali.

Hintz iski kaksi maalia edellisessä ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Hyökkääjä lisäsi Dallasin johtoa 2–0:aan toisessa erässä iskemällä paluukiekon maalin edestä sisään.

Hintz oli itsekin aluksi epävarma, oliko kiekko maalissa. Osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Miro Heiskanen sai lisäksi syöttöpisteen Joel L'Esperancen iskemään Starsin kolmanteen osumaan. Heiskanen sai kunnian syöttää toisen tulokkaan ensimmäisen NHL-maalin.

Stars voitti 4–1, mutta hintakin oli kova, kun ykkösmaalivahti Ben Bishop loukkaantui. Hän ehti pelata 230 minuuttia ja 53 sekuntia ilman takaiskua, mikä on Minnesota North Starsin ja Dallas Starsin seuraennätys. Aiempi ennätys oli Ed Belfourilla vuodelta 2000.

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov jatkoi hyviä otteitaan. Hän oli pohjustamassa syötöllään Panthersin 3–2-voittomaalia 4–2-voitossa San Jose Sharksista. Barkovilla on neljästä viime ottelusta kasassa tehot 2+8=10.

Donskoi    SJS 0+0  0 0 0     -    11.03

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.