NHL:n yön suomalaiset: Tarmo Reunaselle debyytti kirkkaimmissa mahdollisissa valoissa, aloitti kauden Mestiksessä – Barkoville taas mahtitehot

Tiistain vastaisena yönä nähtiin NHL-kauden kuudes suomalaisdebyytti, kun Tarmo Reunanen puki ylleen New York Rangersin pelipaidan ja luisteli jäälle legendaarisista legendaarisimmassa Madison Square Gardenissa.

Reunanen pelasi Rangers-puolustuksessa yhdeksän minuuttia, kun joukkue hävisi Philadelphia Flyersille jatkoajan päätteeksi 4–5.

Reunaselle kirjattiin heti NHL-uran ensimmäinen tehopiste, kun hän tarjosi maukkaan syötön Artemi Panarinin 1–2-kavennusmaaliin toisen erän puolivälin tienoilla. Tehotilastossakin Reunanen jäi yhden osuman verran plussalle.

Reunasen kausi on ollut huimaa nousukiitoa. Hän aloitti kauden syksyllä Mestiksessä Tuto-paidassa, siirtyi sitten HPK:n riveihin Liigaan ennen kuin suuntasi joulukuun lopussa Pohjois-Amerikkaan Rangersin harjoitusleirille.

Pelipaikkaa NHL-miehistöstä ei alkuun irronnut, joten Reunanen pelasi helmi-maaliskuussa kahdeksan ottelua AHL:ssä ennen nyt koittanutta NHL-debyyttiä.

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov puolestaan johdatti joukkueensa 6–3-voittoon Chicago Blackhawksista, jonka maalia vartioi Kevin Lankinen.

Barkov oli jo kaksi päivää sitten kurittanut chicagolaisia tehoin 2+1, ja nyt tehopisteitä kertyi sama määrä, mutta lukemat olivat 1+2. Tämän kauden 28 ottelussa 34 (12+22) tehopistettä tehnyt Barkov nousi NHL:n pistepörssissä sijalle kahdeksan.