NHL:n yön suomalaiset: Patrik Laineen tuska jatkuu – Joonas Donskoi iski kuin varkain

Aleksander Barkov murskatappiosta: Tämä ottelu on unohdettava 1:38
Videolla Florida Panthers -kapteeni Aleksander Barkovin ajatuksia yön NHL-kierrokselta.

Patrik Laine jäi kolmannessa ottelussa peräjälkeen maalitta, kun hänen edustamansa Winnipeg Jets kukisti jääkiekon NHL:ssä San Jose Sharksin lukemin 5–3.

Reilut 16 minuuttia pelannut Laine kirjautti ottelussa ylipäätään vain yhden laukauksen. Winnipegin tahtipuikkoa heilutti vahvimmin Nikolaj Ehlers, joka kihautti hattutempun

Laineen sijaan ottelussa suomalaisista maalin makuun pääsi San Josen Joonas Donskoi, joka iski osumansa kuin varkain. Donskoi luisteli Winnipegin maalin takana rännikeikon heittäneen veräjänvartija Connor Hellebuyckin ohi. Sharksin Evander Kane iski haina kiekkoon kiinni ja tarjosi sen takakulmalle Donskoille, joka oli Hellebuyckin huomaamatta päässyt vapaaseen paikkaan.

Donskoi puttasi Kanen syötöstä kiekon tyhjään rysään ja tasoitti toisen erän viime hetkillä pelin siinä kohtaa 3–3:een (video alla).

Laine on menettänyt viime aikoina asemiaan NHL:n maalipörssissä ja keikkuu nyt sen jaetulla kolmannella sijalla 23 osumansa turvin. Kärjessä on edellisen kauden maalikuningas, Washingtonin Aleksandr Ovetshkin 29 kaapillaan.

Donskoi on iskenyt tällä kaudella kuusi maalia.

Laine       WPG 0+0 -1 2 1  1/1  16.24

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.