NHL:n yön suomalaiset: Montrealin Suomi-duolta tyylikästä tehojälkeä – Lehkonen ei paineesta hätkähtänyt, Kotkaniemi alusti juhlaosuman

Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi iskivät jääkiekon NHL:ssä syöttöpisteen mieheen, kun Ottawa Senators kaatui lukemin 5–2.

Pääkuvan videolla Tulosruudun tuoretta kuvaa yön NHL-kierrokselta.

Lehkosen esityössä toisessa erässä oli tyyliä. Hän oli hyökkäysalueen laidassa kolmen Ottawa-pelaajan ahdistamana, mutta ei tästä hätkähtänyt, vaan pelasi kiekon lähelleen Philip Danault'lle. Danault suojasi kiekkoa hetken, kunnes tarjoili syötön Paul Byronin maalin edestä viimeistelemään 2–1-johtorysään (video NHL:n verkkosivuilla).

Kotkaniemi oli puolestaan pysäyttämässä hyökkäysalueen laidassa Ottawa-maalivahti Craig Andersonin purkua. Suomalainen jatkoi pelivälineen pian Jonathan Drouinille, joka puolestaan tarjoili passin Andrew Shaw'n uran 100:nteen NHL:n runkosarjamaaliin (video alla). Osuma vei Montrealin toisessa erässä 3–1-johtoon.

Lehkonen on iskenyt kauden 29 otteluunsa pisteet 5+11=16, Kotkaniemi pinnat 3+11=14.

Polvivammaa poteva Montrealin kolmas suomalaishyökkääjä Joel Armia on yhä sairastuvalla.

Vatanen     NJD 0+1 +1 0 6   -   20.49

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.